Pentagonul va cumpăra maşini făcute la Braşov

• publicat la: 30 august 2011
Pentagonul va cumpăra maşini făcute la Braşov

Din luna noiembrie, Roman Braşov are mari şanse să înceapă să lucreze la autovehicule militare destinate armatei americane. Pentagonul este un client vechi  al fabricii braşovene care nu poate, în schimb, să-şi vândă marfa  către Armata Română

Uzina Roman Braşov va încheia, din toamnă, un contract cu armata americană pentru livrarea a circa 360 de autovehicule modificate pentru asalt ori transport  trupe, spune, pentru MONEY.RO, Carol Rugacs, directorul companiei braşovene.

„În noiembrie semnăm un nou contract cu Pentagonul. Iniţial ar fi trebuit să fie pentru două loturi de câte 230 de autovehicule dar, acum, se pare  că şi ei au constrângeri bugetare aşa că, cel mai probabil, vom semna pentru două loturi de câte 180 de maşini”, spune Rugacs.

Potrivit acestuia, autovehiculele Roman vor pleca către teatrele de operaţiuni americane din lume, în special Afganistan şi Irak. Directorul fabiricii braşovene nu a dorit să dea niciun detaliu privind dimensiunea financiară a contractului. A spus, însă, că este posibil să se semneze chiar şi pe un număr mai mic  de autovehicule funcţie de banii pe care sunt dispuşi americanii să-i cheltuie.
Roman Braşov nu este la primul contact cu americanii. De fapt, în perioada 2004-2009 fabrica a fost susţinută, aproape în totalitate, de contractele de livrări de camioane şi autoşasiuri către Deprtamentul American al Apărării. În total mai mult  de 600 de autovehicule ale uzinei din Roman au ajuns, până acum, în dotarea armatei americane. În acelaşi timp Armata Română nu a făcut niciun fel de comandă către fabrica braşoveană. Printre rânduri, Rugacs a lăsat să se înţeleagă că oficialii de vârf din Armată preferă tehnica străină atunci când vine vorba să se facă noi achiziţii.

De fapt, Roman Braşov are un succes scăzut în a-şi vinde produsele în ţară. Modelul lor de autobuz, Citaro, care se produce deja de un an nu e pe placul municipalităţilor din marile oraşe care preferă să achiziţioneze modele ale unor mărci internaţionale. Tot ce au putut să vândă braşovenii au fost câteva autobuze pentru firme de transport din ţară.

Roman Braşov produce, autobuze, autoutilitare, tractoare, autovehicule militare precum şi piese de schimb.

sursa money.ro

Lasati un comentariu