Peste 60 de jandarmi angrenaţi în asigurarea ordinii publice la manifestările din weekend

• publicat la: 26 august 2011
Peste 60 de jandarmi angrenaţi în asigurarea ordinii publice la manifestările din weekend

Jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi pe perioada acestui sfârşit de săptămână, în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului, dar şi a municipiului Satu Mare.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, în perioada imediat următoare, vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică, la manifestările cultural artistice şi sportive organizate, care se vor derula în judetul Satu Mare, după cum urmează:

-în zilele 26, 27 şi 28 august în localitatea Satu Mare cu ocazia Zilelor Partium

-în 27 august în localitatea Vezendiu  cu ocazia Zilei satului Vezendiu

-în 28 august în localitatea Pişcolt cu ocazia Zilei comunei Pişcolt

-în 28 august în localitatea Oraşu Nou cu ocazia Zilei Comunei Oraşu Nou

De asemenea jandarmii împreună cu poliţiştii vor fi prezenţi şi în municipiile Satu Mare şi Carei, dar şi în celelalte zone de interes operativ.

Jandarmii vor desfăşura individual, dar şi în cooperare  cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare o serie de misiuni  de asigurare  a ordinii şi liniştii publice pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabillirea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Totodată la nivelul instituţiei avem pregătit un echipaj de intervenţie care va acţiona la apelurile de urgenţă.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârsesc fapte contraventionale sau penale, în vederea asigurării unui climat optim de ordine şi siguranţă pentru cetăţeni.

Patrulele de ordine şi siguranţă publică vor fi prezente la scenele special amenajate unde se vor desfăşura manifestări cultural artistice, în interiorul perimetrului unde vor fi amenajate standurile, dar şi în zonele imediat apropiate locurilor  de desfăşurare a evenimentelor.

Deoarece la aceste manifestări se preconizeaza un public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria recomandă cetăţenilor să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme, să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase şi sfătuieşte cetăţenii care vor participa la aceste manifestări cultural artistice,
-să respecte regulile stabilite de organizatori;
-să evite consumul excesiv de alcool;
-să nu arunce obiecte către scenă ;
-să nu forţeze cordoanele de ordine;
-să nu depăşească limitele decenţei socio-morale în manifestările comportamentale;
-să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice;
-să ţină cont că manifestările obscene contrar bunelor moravuri sunt sancţionate de lege;

redactia

Lasati un comentariu