Prima probă scrisă la BAC 2011,sesiunea de toamnă

• publicat la: 30 august 2011
Prima probă scrisă la BAC 2011,sesiunea de toamnă

La Colegiul Tehnic Iuliu Maniu din Carei,absolvenţii care nu au promovat in prima sesiune a BAC-ului au susţinut  ieri,29 august ,prima probă  scrisă ,la Limba şi Literatura Română.

Elevii au avut de răspuns la nouă întrebări pe baza unui text din romanul „Adela” a lui Garabet Ibrăileanu,au avut de redactat un text argumentativ depre prietenie pornind de la ideile generate de afirmaţia lui Nichita Stănescu „Prietenia nu este un dor, este o prezenţă” iar la subiectul al treilea elevilor li s-a cerut să redacteze un eseu în care să prezinte modul în care se reflectă o temă (banul, destinul, istoria, familia) într-o nuvelă studiată.

Pentru fiecare subiect rezolvat corect elevii vor primi câte 30 de puncte.

Absolvenţii au avut păreri diferite in ce priveşte gradul de dificultate al subietelor primite dar majoritatea spun că au fost deranjaţi de camerele de supraveghere instalate recent.

Mateş Maria şi Fenyes Beata,de la  Grup Scolar Simion Bărnuţiu, cls XII -a A, profil resurse naturale şi protecţia mediului.

Pentru noi a fost destul de greu şi acum,primul  subiect a fost uşor, al doilea a fost in schimb surprinzător, ar fi fost mai util un citat mai lung iar subiectul al treilea parcă a fost un joc ,ne era de mare ajutor dacă ar fi precizat un autor. In sala de examen am avut trei supraveghetori plus camere de luat vederi , microfoane, este prea de tot ,nu te simţi bine in aceste conditii oricât de mult ai incerca” .

Gecse Aron de la  Liceul Teoretic,cls a  XII-a D, Ştintele Naturii  “ La prima sesiune am picat foarte mulţi deoarece  ministrul  Funeriu a băgat capcane in bacul nostru ,multi dintre noi au scris alt ceva .Subiectul de azi a fost mai concret formulat şi mai accesibil .M-am pregătit toată vacanta , am luat şi ore particulare ,sper  ca de data aceasta să-l  iau, facultatea ne aşteaptă”.

Juhasz Gergo,de la Lic Teoretic XII D,Ştintele Naturii „Camerele de supraveghere ne-au derutat,nu ne-am aşteptat la acest lucru .A fost mai uşor ca in prima sesiune in sensul că ultimele două subiecte au fost mai uşoare,sper să luăm bacul cât mai mulţi.Sunt de părere că nu noi ar trebui să fim generaţia de sacrificiu.Am picat numai la română”.

Astăzi are loc proba la  Limba şi literatura maternă iar următoarele două probe scrise, respectiv cea obligatorie a profilului şi cea la alegere a profilului şi specializării, vor avea loc la 31 august şi, respectiv, 2 septembrie.

Rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat din sesiunea august-septembrie vor fi afişate duminică  4 septembrie, iar eventualele contestaţii se vor putea depune  până la orele  20.00 a aceleiaşi zile.

redactia

comentarii

de ..perle de Jmecheru' la 3 septembrie 2011 - 09:42

„Dor nam, că nu ştiu cei aia, dar când mă doare ceva mulţi prieteni e prezenti la mine, să majute cu ce pot fiecare. Ăştia da prieteni fără chestii de dor”.

Cuvântul „dor” nu are gramatică pentru acest elev şi nici semnificaţie. Un alt liceean a fost vizibil supărat pe Nichita Stănescu. „Nu ştiu ce a gândit Nichita Stănescu, în vremea lui de demult, dar azi nimeni n-are chef de dor şi de prezenţă, omul vrea să trăiască după capul lui, în bine sau în rau”.

La ultimul subiect, nuvela „Moara cu noroc” sigur nu le-a purtat noroc elevilor. „Cârciumarul Ghiţă creştea nişte porci şi Sămădăul înalt, rău şi cu ochii verzui, alţi porci. Când s-au întâlnit, s-au încăierat porcii şi bărbaţii eroi s-au lovit şi el până au căzut laţi lângă hanul cu noroc”.

Unul dintre absolvenţii de clasa a XII-a a avut o tentativă de definire a genului epic. „Trăsăturile genului epic sunt: blondă, 90-60-90, ochi albaştri. Frumos gen epic” sau „Moara cu noroc începe într-o zi când Mara şi-a deschis moara”.

Lasati un comentariu