Rabla pentru tractoare şi maşini agricole incepe pe 25 august

• publicat la: 18 august 2011
Rabla pentru tractoare şi maşini agricole incepe pe 25 august

Ministerul Mediului va demara, pe 25 august, programul Rabla pentru tractoare si maşini agricole, cu inscrierea si validarea producătorilor, iar in 12 septembrie pentru proprietarii de utilaje agricole.

„Administratia Fondului pentru Mediu organizează in perioada 25 august – 05 septembrie 2011 sesiunea de inscriere in vederea validării producătorilor, in cadrul Programului de stimulare a innoirii Parcului national de tractoare şi maşini agricole autopropulsate”, se arată intr-un comunicat al ministerului.

De asemenea, in perioada 12 septembrie – 10 noiembrie 2011, proprietarii de tractoare si masini agricole autopropulsate se pot inscrie in acest Program. Valoarea Programului pentru 2011 este de 51,6 milioane de lei.

Cuantumul primei de casare este de cel mult 17.000 lei, fara ca aceasta sa depaseasca 40% din pretul de achizitie, pret care nu include TVA, al tractorului nou sau al masinii agricole autopropulsate noi.

Solicitantii eligibili in program sunt producătorii agricoli care detin in proprietate tractoare si/sau masini agricole autopropulsate uzate inmatriculate/inregistrate pe numele lor (persoane fizice si mostenitorii acestora, precum si persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale), persoanele fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale.

De asemenea, solicitantii pot fi si persoanele juridice romane care detin in proprietate tractoare si/sau masini agricole autopropulsate uzate inmatriculate/inregistrate pe numele lor (unitati administrativ-teritoriale, unitati si institutii de invatamant, unitati apartinand cultelor recunoscute in Romania, institutii publice, operatori economici si organizatii neguvernamentale).

sursa ziare.com

Lasati un comentariu