Recepţia podului de la Berveni

• publicat la: 30 august 2011
Recepţia  podului de la Berveni

Marţi, 29 august, în localitatea Berveni, a avut loc recepţia podului de pe DJ 108M peste râul Crasna. Recepţia a avut loc în prezenţa conducerii Consiliului Judeţean Satu Mare, preşedintele Csehi Árpád, vicepreşedinţii Mircea Govor şi Adrian Ştef, participând totodată senatorul Gunthner Tiberiu, reprezentanţii comisiei de recepţie, membrii ai Consiliului Judeţean Satu Mare, Ivo Fisher, managerul firmei Firesta-Fisher, Călin Coşa, dirigintele de şantier, Dumitru Călugărescu, reprezentantul proiectantului Damar Consulting, precum şi primarul şi viceprimarul din Berveni, Kis Hajnalka, respectiv Kiss Zoltan, primarii din Cămin şi Petreşti şi locuitori ai localităţii Berveni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Árpád, a declarat că reabilitarea podului de la Berveni este o investiţie importantă în valoare de 2,4 milioane lei finanţată total din bugetul judeţului, investiţie necesară deoarece în zonă nu există alte poduri rutiere peste acest râu. Garanţia lucrărilor este de zece ani, s-a asigurat scurgerile apelor şi desfăşurarea circulaţiei rutiere şi pietonale în condiţii de siguranţă.

După sfinţirea podului de către un preot ortodox şi unul reformat, panglica inaugurală a fost tăiată de către preşedintele Csehi Árpád, vicepreşedinţii Mircea Govor şi Adrian Ştef, primarul Kis Hajnalka şi viceprimarul Kiss Zoltan şi senatorul Gunthner Tiberiu.

Cu această ocazie, a fost depusă o jerbă de flori în locul unui accident care a avut loc în urmă cu 13 ani, în care şi-au pierdut viaţa cinci tineri din Berveni.

Reabilitarea podului a presupus ridicarea acestuia cu 65 cm, a fost refăcută structura rutieră a podului şi a rampelor de acces, s-a realizat hidroizolaţia. Podul are o lungime de 54,5 m, două benzi de circulaţie, două trotuare, încadrate de două acostamente de un metru, iar trotuarele sunt protejate de partea carosabilă cu parapete de siguranţă.

Pentru lucrările executate, constructorul Firesta-Fisher asigură o garanţie de zece ani.

sursa Consiliul Judetean

comentarii

de BorvelyiBunko la 4 septembrie 2011 - 10:18

,,na avem si pod
noi itilictualii
de borvelyi…

Lasati un comentariu