Rimelul atacă ochii

• publicat la: 16 august 2011
Rimelul atacă ochii

Oftalmologii avertizează că periuţa mascarei este foarte aspră şi provoacă leziuni globului ocular

Creionul dermatograf provoacă iritaţii ale pielii din jurul ochilor

Medicii atrag atenţia că rimelul este foarte periculos pentru globul ocular. Mai mult, oftalmologii spun că afecţiunile provocate de acest tip de machiaj pot duce chiar la pierderea vederii. Este foarte important ca periuţa rimelului, care este destul de aspră, să nu atingă globul ocular, pentru că aceasta provoacă leziuni. Aceste leziuni pot duce la pierderea vederii ochiului afectat.

Pe lângă faptul că globul ocular este zgâriat, acesta mai poate dezvolta şi anumite ciuperci care apar din cauza substanţelor pe care le conţine mascara, lucru care poate duce la pierderea definitivă a ochiului, afirmă prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie Bucureşti. Specialiştii precizează că atingerea globului ocular cu periuţa rimelului provoacă ulceraţii grave, care netratate la timp duc la apariţia complicaţiilor. De asemenea, folosirea unui astfel tip de machiaj de mai multe persoane favorizează apariţia ciupercilor la nivelul ochiului. Prin folosirea de mai multe persoane a aceluiaşi machiaj se favorizează transmiterea de conjunctivită de la o persoană la alta.

Este un lucru personal, la fel ca şi lenjeria intimă. Fiecare avem diferiţi microbi care rămân pe acea periuţă, iar prin împrumutarea ei se favorizează apariţia bolilor la nivelul ochiului, precizează prof. dr. Monica Pop. Specialistul menţionează că bolile ochiului trebuie tratate de un medic de specialitate. Fiecare afecţiune trebuie tratată adecvat, în urma unor analize ale secreţiei conjunctivale, care se fac în laboratoare speciale. Tratarea infecţiilor la nivel ocular se face cu ajutorul picăturilor speciale, medicamentos sau cu perfuzii, în funcţie de cât de gravă este afecţiunea, susţine prof. dr. Monica Pop.

Substanţa din rimel produce iritaţii ale pielii

Medicii dermatologi precizează că pielea din jurul ochiului este foarte sensibilă, iar în contact cu substanţa din rimel aceasta se irită. Reacţiile adverse nu apar imediat. În cazul iritaţiilor pielea se înroşeşte şi devine aspră.

Cele mai dăunătoare mascara sunt cele water proof, pentru că acestea se curăţă foarte greu, afirmă dr. dermatolog Carmen Curea de la Spitalul Colentina, din Capitală. Specialistul atrage atenţia că folosirea creionului dermatograf duce la sensibilizarea pielii din jurul ochiului, ţinând cont că acesta conţine aceleaşi substanţe ca şi mascara.

Sursa: Gandul

Lasati un comentariu