344 amenzi aplicate în august

• publicat la: 7 septembrie 2011
344 amenzi aplicate în august

În cursul lunii august, contribuţia adusă de jandarmii sătmăreni la menţinerea climatului de securitate al comunităţii s-a concretizat prin executarea a peste  400 de misiuni dintre care :

261 pentru menţinerea ordinii publice;

126 pentru asigurarea ordinii publice;

34  intervenţii la solicitări prin apel telefonic

15  acţiuni în cooperare cu alte instituţii

În urma efectuării acestor misiuni au fost constatate fapte de natură contravenţională şi penală.

Cele mai multe fapte de natură contravenţională şi penală au fost săvârşite în mediul urban. Astfel în luna august au fost aplicate 192 avertismente scrise, 344 amenzi contravenţionale în valoare de 90.400 lei.

Pe timpul executării misiunilor mai sus menţionate au fost constatate  13 infracţiuni.

Dintre faptele de natură penală pentru care jandarmii au intocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale amintim: diferite furturi, furturi de produse din magazine, port ilegal de cuţit, alte fapte prevăzute în legi speciale. În toate cazurile  cei 15 autori au fost surprinşi în flagrant.

Dintre faptele de natură contravenţională pentru săvârşirea cărora  jandarmii au aplicat sancţiuni contravenţionale amintim: tulburarea ordinii şi liniştii publice, comercializarea ilicită a unor bunuri fără a avea acte de provenienţă, provocare de scandal, refuz de legitimare sau consum de băuturi alcoolice în locuri publice, scandaluri în familie, încăierări.

Pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, în luna august, jandarmii au executat misiuni independent şi în sistem integrat cu Poliţia în zonele de interes operativ din judeţul şi municipiul Satu Mare.

Totodată au fost asigurate măsuri de ordine pe timpul manifestărilor  religioase, cultural – artistice şi sportive. S-au efectuat misiuni de asigurare a ordinii publice pe timpul  sărbătorilor religioase precum Adormirea Maicii Domnului, dar şi la Zilele oraşelor şi comunelor judeţului Satu Mare, dintre care amintim Zilele oraşului Negreşti Oaş, Ziua oraşului Tăşnad, la Zilele Turţului, Zilele comunelor Pişcolt şi Oraşu Nou, alte sărbători precum Zilele Partium, dar şi la diferite serbări câmpeneşti cum ar fi: Festivalul Folclorului Codrenesc de la Oţeloaia, Festivalul Berzelor.

Dintre manifestările sportive la care jandarmii au asigurat ordinea publică amintim meciul  Olimpia -Târgu Mureş, disputat pe stadionul Olimpia din municipiul Satu Mare.

Toate acţiunile  jandarmilor sătmăreni au avut la bază situaţia operativă la nivel de judeţ având  permanent în vedere menţinerea unui echilibru în raportul cost eficienţă.

comunicat IJJSM

Lasati un comentariu