Afacerea „Gazon pentru Naţional Arena”: Olandezii lui Becali, trimişi acasă de UEFA

• publicat la: 10 septembrie 2011
Afacerea „Gazon pentru Naţional Arena”: Olandezii lui Becali, trimişi acasă de UEFA

Inlocuirea gazonului de pe National Arena se transformă intr-o afacere de proportii, una in care firme de top din domeniu se luptă pentru suprematie.

Covorul de iarbă pus aiurea de deja celebra firma a lui Oprisan va fi scos, in locui urmand a fi montat altul, nou-nout si, teoretic, mult mai bun.

Gigi Becali a adus in tara, cu mare fast, o companie olandeza, despre care spune ca este cea mai buna din lume. Doi specialisti de la Hendriks-Graszoden au inspectat gazonul de pe National Arena si au decretat ca intreaga suprafata este compromisa si trebuie schimbata. Costul, 360.000 de euro.

In acelasi timp cu Becali, UEFA si-a trimis oamenii ei pentru a inspecta stadionul din Bucuresti, si, deloc surprinzator, acestia au fost de acord cu concluzia olandezilor.

Numai ca, aici s-a rupt ceva. Specialistii trimisi de UEFA in Romania sunt reprezentanti ai unei alte firme, Sports Turf Research Institute (SRTI) din Anglia, aceeasi care a montat gazonul pe stadioanele din Africa de Sud, dar si pe Donbass Arena, din Ucraina.

Englezii au prezentat propriul raport iar Primaria Capitalei si constructorul stadionului au renuntat imediat la olandezii lui Gigi Becali.

Astfel, covorul de iarba de pe National Arena va fi schimbat de catre SRTI, insa lucrarea va una complexa, ce presupune si scoaterea straturilor de sub gazon si a instalatiei de incalzire, totul urmand a fi schimbat pentru o functionare corecta. Costurile cresc exponential si ajung, conform anumitor surse, la 1,5 milioane de euro!

Banii vor fi suportati, in prima faza, de compania care a construit arena, insa aceasta se va indrepta in justitie impotriva celei care si-a batut joc de gazon.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu