Bursa locurilor de muncă

• publicat la: 23 septembrie 2011
Bursa locurilor de muncă

In toate judeţele tării, vineri 23 septembrie  s-au organizat burse ale locurilor de muncă vacante pentru absolventi, insă nu au fost exclusi somerii sau angajatii aflati in căutarea unui alt loc de muncă.

In judetul Satu Mare, 43 de firme au oferit 250 locuri de muncă, cele mai multe in domeniile confectiilor, prelucrării lemnului sau a metalului. Sute de absolventii de liceu si facultate s-au inghesuit in această dimineată la cea de a 11 editie a bursei locurilor de muncă organizată de Agentia Judeteană Pentru ocuparea Fortei de Muncă Satu Mare. Aproximativ 300 de tineri, absolventi de facultate sau liceu, dar si somerii s-au prezentat azi , la ora 9.00 in fata Casei de Cultură a Sindicatelor pentru a vedea oferta angajatorilor in speranta de a-si găsi un loc de muncă. Angajatorii prezenti la bursă au fost constienti de faptul că in ziua de azi nu se mai pot găsi experti, dar totuşi, acestia isi spun că cei care isi doresc să muncească o pot face.

Au fost prezenti deasemnea reprezentantii firmelor sau a organizatiilor care se ocupă de recrutarea persoanelor pentru organizarea cursurilor de formare pentru anumite meserii. Conducerea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca a declarat că aproximativ 60 de tineri ar trebui să-si găsească un loc de muncă la bursă, restul fiind luati in evidente de angajatori in vederea unei colaborări. Peste 600 de tineri absolventi de liceu sau facultate sunt luati in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, aproximativ 100 dintre ei beneficiind de indemnizatie de somaj in cuantum de 250 lei, lunar, acordati de statul român timp de şase luni.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu