Cântec,joc şi voie bună la aniversarea ansamblului Ceatăra

• publicat la: 12 septembrie 2011
Cântec,joc şi voie bună la aniversarea ansamblului Ceatăra

Vineri, 9 septembrie,sute de careieni au avut parte  de un maraton folcloric  susţinut de Taraful şi Ansablul Ceatăra,alături de invitaţii lor,cu ocazia  aniversării a zece ani de existenţă.

Numele Tarafului Ceatăra este legat indubitabil de cel al fraţilor Paşca,Adrian,Vlad şi Bogdan.

Au ţinut să le fie alături,Marius Chiş de la TV Samtel care a fost de fapt şi prezentatorul spectacolului,Pop Felician,directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, care le-a înmânânat o diplomă de recunoaştere a valorii lor precum şi un deosebit coş cu flori.

Din partea Direcţiei de Cultură din cadrul Primăriei Carei,Bogdan Georgescu le-a acordat o Diplomă de Merit insoţită de un aranjament floral.

Prof.Dumitru Iederan,conducătorul tarafului Iedera,a fost cel care a descoperit şi şlefuit apoi talentul lui Adrian Paşca şi al fraţilor săi.

Imi amintesc că Adrian Paşca a venit la Casa Pionierilor unde predam ,pe când era in clasa a doua şi am remarcat de atunci talentul său.El nu s-a limitat numai la a-şi exploata talentul ci a depus şi o muncă asiduă,astfel ajungând să obţină aceste frumoase rezultate,la ora actuală Ceatăra fiind recunoscută şi înafara graniţelor judeţului şi nu numai” a declarat pentru Buletin de Carei, Dumitru Iederan deţinător al titlului Pro Urbe Carei.

In debutul programului au evoluat tinerele talente ale Ansamblului Ceatăra,Medea Paşca,o continuatoare a tradiţiei familiei iubitoare de folclor,Mihuţ Teodora,Sichet Roxana,Ioana Guruţă,Laura Bakk,Mădălina Someşan .

Acestea au impresionat publicul prin calităţile lor vocale ,fapt remarcat şi de prezentatorul Marius Chiş,cel care a conferit savoare manifestării prin glumele spuse cu inegalabilul său haz.

Suite de dansuri populare codreneşti au prezentat cu profesionalism membrii de toate vârstele ai formaţiei de dansuri a Ansamblului Ceatăra.Publicul i-a răsplătit cu indelungi apauze şi bisuri pe tot parcursul evolutiei lor.

Grupul instrumental condus de Vlad Paşca a oferit certitudinea faptului că păstrarea tradiţiilor populare româneşti este  pe mâini bune.

Au dat un plus de valoare spectacolului soliştii Ionela Toma, Giorgiana Marina, Mihaela Grec, Petrică Mureșan, Ana Holdiș Pop şi Radu Ciordaș  .

“Sunt oameni deosebiti,speciali.Am constatat că atunci când sunt acompaniată de ei imi dispar emoţiile,chiar dacă concertul este de inalt nivel,cu nume sonore in program” ne spune Ionela Toma care colaborează de câţiva ani cu taraful Ceatăra,venind cu drag la această sărbătoare aniversară.

La ceas aniversar,cei trei frati Paşca au reuşit să ţină in priză numeroasa asistenţă, fără urma de oboseală, ceea ce ne confirmă incă o dată că un lucru făcut cu  pasiune, în care se inveşte muncă şi dăruire, nu este deloc extenuant.

Un concert live al fraţilor Paşca, despre care  Marius Chiş spunea că” p-ăştia dacă ii ţii până la trei noaptea să cânte ş-apoi fac oleacă de pauză îţi cântă mai departe până dimineaţa”.

Daniela Ciută

comentarii

de luxi la 23 septembrie 2011 - 09:48

La Multi Ani! Felicitari! intr-adevar a fost un spectacol foarte reusit! Păstrarea tradiţiilor populare româneşti este pe mâini foarte bune!

Lasati un comentariu