Căscatul, termostatul natural al corpului uman

• publicat la: 21 septembrie 2011
Căscatul, termostatul natural al corpului uman

Creierul uman functionează intocmai ca un computer, care, atunci când se incălzeste, nu mai dă randament si ii reduce abilitatea de a procesa informatia.

Dar atunci când creierul se incălzeste prea mult intervine un termostat natural – căscatul, care permite accesul aerului rece si aduce din nou creierul la o temperatură sănătoasă, se arată intr-un nou studiu, citat de Telegraph.co.uk.

Studiul a fost efectuat in Arizona, pe un grup de 160 voluntari, si acesta a relevat faptul că oamenii cască de două ori mai mult in timpul iernii, atunci când temperatura corpului este mai mare decât aerul din jur.

În timpul verii insă, beneficiile căscatului sunt mai mici deoarece aerul inspirat este mai cald decât temperatura corpului, sustin cercetatorii de la Universitatea Princeton.

Temperatura creierului este influentată de cât de multe operatiuni de procesare trebuie să realizeze, temperatura sângelui si tensiunea arterială.

Cercetătorul care a condus studiul, dr. Andrew Gallup, a precizat că un creier supraincalzit poate cauza stări de somnolentă, ceea ce explica de ce căscăm atunci când ne e somn.
sursa greenreport.ro

Lasati un comentariu