Cinci modele de maşini care nu-şi pierd valoarea în timp

• publicat la: 10 septembrie 2011
Cinci modele de maşini care nu-şi pierd valoarea în timp

Septembrie este, în general, luna în care mulţi se hotărăsc sa-şi cumpere o maşină nouă. Iar apetitul pentru maşinile noi pare să crească tot mai mult, având în vedere că numărul celor care vor să-şi cumpere automobile direct  din fabrică a crescut luna trecută pentru prima dată în ultimul an.

Maşinile îşi pierd din valoare odată cu trecerea timpului, dar cât de mult şi în cât de scurt timp depinde de model şi de producător, informează www.incont.ro.

În colaborare cu un site auto , Daily Mail a făcut un experiment şi a verificat cinci modele de maşini noi care şi-au pierdut cel mai puţin din valoare din septembrie 2010 şi până în prezent.

Rezultatele arată că cele mai bune maşini sunt fabricate tot de producătorii germani.

Astfel, pe locul 1 se află BMW Seria 3, o maşină foarte căutată atât de către oamenii de afaceri, cât şi de familii şi care costa anul trecut în jur de 30.000 de lire sterline, nouă. Anul acesta, aceeaşi maşină, mai veche cu un an, se vinde cu aproximativ 25.400 de lire sterline, deci a pierdut doar 13% din valoare.

Locul al doilea este ocupat de fratele mai mare al modelului anterior, şi anume BMW Seria 5. Cu un an în urmă, maşina putea fi achiziţionată la preţul de 37.400 de lire sterline, iar acum valorează 31.800 de lire. Deci o scădere de aproximativ 15%.

Volkswagen Golf este cel de-al treilea model care isi pastreaza valoarea destul de mult in timp. Daca anul trecut un Golf nou se vindea cu 18.500 de lire sterline, un an mai tarziu acesta valoreaza cu 3.000 de lire mai putin. Deprecierea este undeva la 16,5%.

Audi A3 ocupa pozitia a patra, un model nou de anul trecut pierzandu-si 18% din valoare in 12 luni. Astfel, daca anul trecut un Audi A3 nou costa 22.500 de lire sterline, aceeasi masina costa astazi 18.500 lire sterline.

Clasamentul este incheiat tot de un model german, si anume Volkswagen Polo.

www.incont.ro

Lasati un comentariu