Dacia va testa în Italia vânzarea de maşini pe Internet

• publicat la: 25 septembrie 2011
Dacia va testa în Italia vânzarea de maşini pe Internet

„Dacia va testa în Italia vânzarea de maşini prin intermediul Internetului, începând de mâine, o premieră care poate fi extinsă ulterior şi la alte state europene”, a declarat, ieri, un reprezentant al companiei, pentru AFP, informează Mediafax.
Până în prezent, clienţii puteau găsi informaţii pe site-ul companiei şi îşi puteau configura autovehiculul, dar nu puteau cumpăra direct prin intermediul Internetului.
„Acum, cu numai câteva click-uri pot încheia tranzacţia”, a spus directorul de marketing pentru pieţe globale al grupului Renault, Steve Norman.
Clientul va plăti 500 de euro, va furniza informaţiile necesare pentru cartea de identitate a maşinii şi va alege dealerul de unde va ridica maşina şi va achita diferenţa. Preţurile sunt aceleaşi ca în reţeaua de dealeri.
În primă fază, vor fi oferite doar două modele pe site-ul italian al Dacia, o versiune în serie limitată a berlinei Sandero şi o altă serie limitată diesel, a explicat Steve Norman.
Dacia va testa programul pentru 6-12 luni în Italia, înainte de o posibilă extindere la alte ţări. Pentru moment nu se pune problema oferirii unui serviciu similar pentru modelul Renault, a adăugat reprezentantul grupului.
În martie, Renault a anunţat că va experimenta în Europa un program de vânzare a modelelor Dacia prin Internet, pentru a pregăti lansarea anul viitor a unui program mai larg, care să protejeze poziţia de lider a grupului francez pe piaţa automobilelor low-cost faţă de concurenţi precum Peugeot.

sursa  curierulnational.ro

Lasati un comentariu