Duminică,2 octombrie,seară de teatru

• publicat la: 29 septembrie 2011
Duminică,2 octombrie,seară de teatru

Amalia Huțan, Vlad Massaci și Neil LaBute pe scena Teatrului de Curte și Cameră Macondo

Tânăra actriță arădeană, Amalia Huțan, prezintă spectacolul Meedea Redux, după textul omonim al lui Neil LaBute, în regia lui Vlad Massaci, duminică, 2 octombrie, de la ora 20.00, pe scena Teatrului de Curte și Cameră MACONDO din Carei.

Spectacolul, cu o durată de 43 de minute, prezintă povestea unei eleve de 14 ani, sedusă și abandonată, apoi, de profesorul ei. Fata trece prin multe greutăți, rămâne însărcinată, dar, până la urmă, învinge destinul, printr-un gest extrem.

Amalia Huțan s-a născut la Arad, a terminat anul acesta Facultatea ed Teatru și Televiziune Cluj, secția actorie, clasa profesor Miklos Bacs, irina Wintze și camelia Curuțiu. Momentan este angajată a Teatrului de Stat Anton Pann din Râmnicu Vâlcea. Actrița a colaborat și cu Teatrul de Artă din Deva, la spectacolul Deșteptarea Primăverii, iar momentan lucrează la spectacolul Revizorul.

”Medeea Redux a luat naștere în urma participării la proiectul european Practică Teatrală în regiunea centru și nord-vest. În cadrul acestuia, regiyorul Vlad Massaci, mi-a recomndat textul și apoi l-a și regizat.”

Vlad Massaci a absolvit secția de regie a Academie de Teatru și Film București în 1998 și cea de Limbi Străine în 1993. A momnata numeroase spectacole la teatrele din Iași, Oradea, Piatra Neamț, Brașov, iar în București a colaborat cu Teatrul Bulandara, Teatrul Act, Teatrul de Operetă sau Teatrul de Comedie.

În 1998 a obținut premiul criticii pentru debut, în 2001 a fost distins cu premiul Festivalului de Comedie de la Galați, iar în perioada 2001 – 2002 a lucrat la Theater der jungen Welt din Leipzig.

Biletele pentru spectacol costă 10 lei, iar pentru rezervări şi informaţii se poate apela numărul de telefon 0748 974 342 (Paul Sarvadi).

redactia

Lasati un comentariu