Festivalul Zmeelor la Carei

• publicat la: 25 September 2011
Festivalul Zmeelor la Carei

Sâmbătă, 24 septembrie 2011, de la ora 12, la Ștrandul Termal din Carei,  a avut loc a patra ediție a Festivalului Zmeelor,o manifestare ce tinde să devină una tradiţională pentru oraşul nostru.

În cadrul evenimentului au avut loc  programe variate,adresate tuturor categoriilor de vârsta.S-au  confecționat  și lansat  zmeie,  au avut loc reprezentații de motocros,

concurs de airsoft(pistă aplicativă cu obstacole, aruncări cu grenade, tragere la țintă),

tir cu arcul, confecționare de avioane din carton, origami,

obiecte din gips, obiecte artizanale, demonstrații cu aparate teleghidate, demonstrație cu avioane mici cu motor, echitație, trăsuri cu ponei.

Cel mai mare zmeu a fost confecționat de Marcu Ciprian și a avut o înălțime de peste doi metri, iar cel mai frumos zmeu a fost realizat de Variu Cristian, un zmeu în formă de stea.

Festivalul a adus în incinta ştrandului peste 500 de participanţi şi vizitatori din  Carei, Satu Mare, Tăşnad, Negreşti Oaş, Petreşti, Foieni și Căpleni, precum și un grup de vizitatori din Ungaria.

Constructorii de zmeie și participanții la concursul de Airsoft au fost recompensați cu diplome.

La eveniment au participat și reprezentanți ai Asociației Puffi, cu un stand de adopții de câini.

Evenimentul s-a încheiat la ora 20 cu un foc de tabără, după care peste 50 de persoane au prăjit slănină într-o ambianță unică, pe un fundal muzical deosebit.

Organizatori au fost  Direcția de Cultură și Sport Carei, Asociația Sportivă Corvus Regia Carei cu sprijinul Ștrandului Termal Carei.

redactia

Lasati un comentariu