La revedere, Tabără dragă….

• publicat la: 28 septembrie 2011
La revedere, Tabără dragă….

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, cunoscut mai mult publicului larg pentru neobositul sau lobby in favoarea organismelor modificate despre care a declarat, nu odată, că fac parte din profesia lui si că nici nu poate fi concepută noua revolutie verde la nivel mondial fără acceptarea acestor plante obtinute prin tehnici speciale dar si prin relatia sa directă si angajantă cu concernul biochimic Monsanto, al cărei consilier remunerat a fost , se află pe lista viitorilor remaniati din Guvern.
O veste bună, chiar foarte bună as zice, pentru sănătatea  noastră alimentară si asa asaltată de tot felul de chimicale băgate prin alimentele, frumos colorate, care ne umflă ficatii si splina.
Tabără insusi zice, cu juma’ de gură, că remanierea:”E o chestiune a premierului, e o chestiune de abordare strategică a unei guvernari pentru un anumit moment dat. Niciun ministru nu poate fi bătut in cuie.” “ Nu este o profesie statutul de ministru” mai zice Tabără dar lasă de inteles că nu are prea multe lucruri să-si reproseze.

Sigur, despre organismele modificate gentic pe care bucuros ni le-ar fi bagat pe gât, nicio vorbulită.
Azi, ca o ultimă incercare de salvare a sa, ministrul “OMG” a tinut să facă o conferinta de presă in care să se laude cu recoltele record din acest an si cu sansele de export care cresc astfel. De parcă meritul e al său si nu al Celui de Sus care a avut grijă de noi si de pământ si a dat ploaie si soare la timp.

Poate spera Tabără că asa se remarcă din nou, mai ales ca o parte din presă, care a fost năimită să-l tămâieze, ii cânta in strună si scrie ce bine conduce el ministerul.
Numai că Boc numai ce l-a admonestat public în timp ce ambii demnitari participau la inaugurarea unui siloz din fonduri europene: „Domnule ministru, mai pragmatic, mai puţine poveşti şi mai multă muncă. “
Asa că, la revedere, Tabără dragă, la revedere si numai bine să fie fără tine in capul trebilor, la Agricultură.
O modficare ne-genetică, bine venită, chiar dacă ea se produce atât de târziu. Mai bine mai târziu decât niciodată.

sursa  Ziare.ro

Lasati un comentariu