Pompierii careieni, prietenii copiilor

• publicat la: 13 septembrie 2011
Pompierii careieni, prietenii copiilor

De ziua lor, pompierii careieni i-au aşteptat  cu „porţile deschise” pe  elevii din claselor  a III-a A şi a III-a C de la Şcoala cu Clasele I-VIII „Vasile Lucaciu” Carei, însoţiţi de învăţătoarele Rodica Motişan şi Gizella Gindele.
Au fost prezentate elevilor maşinile cu care intervin la combaterea incendiilor,cele de intervenţie la inundaţii sau alte calamităţi naturale,foarfeca de descarcerare, cisternele de apă şi spumă.

Cu amabilitate,răbdare si pasiune pompierii careieni au demonstrat elevilor curioşi câteva din aplicaţiile lor, le-au arătat ce are în dotare o maşină de pompieri,cum procedează pentru a stinge un eventual incendiu la o clădire înaltă, au expus costume de pompier si multe alte lucruri noi cu  care i-au captivat pe vizitatori.

Maşina Smurd a fost ocupată pentru scurt timp de câţiva elevi dornici să-şi verifice starea de sănătate prin intermediul  asistentului aflat la dispozitia lor. La final,micii oaspeţi au fost serviţi cu suc şi prăjituri.
Elevii au înţeles că şi meseria de pompier e „o brăţară de aur” pe care aceştia  si-o onorează în misiunea lor de protejare a vieţii şi a avutului cetăţenilor.

La despărţire,scolarii au mulţumit pompierilor pentru ocazia oferită de a-i cunoaşte la ei acasă şi le-au urat un călduros „La mulţi  ani”.

inv.Rodica Motişan

comentarii

de Tanarul din Carei la 13 septembrie 2011 - 16:03

Sut acolo vreo 2 camioane care deja sa zicem sunt veterani de razboi:)oare daca le ar duce la fier vechii nu ar primi atati bani micar sa cumpere inca una mai putin folosita?
Dar in rest e frumos ca copii au avut ocazia sa viziteze

Lasati un comentariu