Primul OKTOBERFEST din Satu Mare

• publicat la: 8 septembrie 2011
Primul OKTOBERFEST din Satu Mare

Luna octombrie debutează la Satu Mare cu o serbare a berii după modelul bavarez, astfel având loc prima  ediţie a evenimentului OktoberFest. Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord Vest, Forumul Democrat German și firma SC Zirmer Bud SRL, cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare organizează în perioada 30 septembrie-02 octombrie prima serbare populară a berii.

Evenimentul are loc in cortul din spatele hotelului Dana 1. Sarbatoarea ia startul vineri, 30 septembrie incepând cu ora 18.00.În  cort va avea loc un program festiv asigurat de fanfare ,la care, până in prezent, si-au anunţat prezenţa 600 de cetăţeni.

Deschiderea oficiala a OktoberFest are loc sâmbătă, 1 octombrie prin desfacerea primului butoi de bere de către primarul oraşului. Pentru zilele de sâmbătă si duminică organizatorii au pregătit foarte multe momente pe care nu trebuie să le rataţi. Participantii vor putea vedea si de aceasta dată buna comuniune dintre români, unguri si svabi. Administrarea acțiunii este încredințată unei firme din Cluj Napoca a unui întreprinzător german.

Pretul unui bilet de participare este 25 de lei, pret in care este inclus un litru de bere si o portie de cârnăciori. Duminică, programul include si o liturghie ecumenica tinuta de preoţii mai multor culte religioase. In ceea ce priveste transportul, cei care nu au un mijloc de deplasare propriu trebuie să stie că organizatorii s-au gândit si la ei, aflandu-se in tratative cu operatorul de transport in comun pentru a prelungii traseul până la locatia desfasurarii OktoberFest cu  frecvenţă din ora in ora.

sursa tv1sm

comentarii

de deutsch la 9 septembrie 2011 - 08:40

endlich Oktoberfest!!!

Lasati un comentariu