Prinşi la furat de oamenii legii

• publicat la: 11 septembrie 2011
Prinşi la furat de oamenii legii

In data de 9 septembrie a.c, în jurul orei 02,00 o patrulă mixtă de ordine şi siguranţă publică alcătuită dintr-un jandarm şi un poliţist, aflându-se în misiune de  patrulare în zona  străzii Careiului din municipiul Satu Mare, a sesizat că o persoană de sex masculin de aproximativ 55-60 de ani  este agitată şi  are un comportament  nefiresc  în timp  mergea pe stradă şi avea un bagaj voluminos asupra sa.

Oamenii legii au trecut la oprirea şi legitimarea acestuia. Bărbatul a declarat patrulei că intenţiona să meargă la pescuit.

Extinzând cercertările, oamenii legii au găsit asupra acestuia mai multe bunuri pe care bărbatul le sustrăsese dintr-o maşină parcată pe strada Prahova din municipiul Satu Mare.

Identificând bărbatul, oamenii legii au stabilit că acesta este Ştefan Z. în vârstă de 57 ani din Satu Mare. Acesta sustrăsese  un casetofon de maşină, mai multe truse de chei pentru maşină, triunghiuri reflectorizante şi diferite becuri pentru maşină.

Oamenii legii i-au întocmit lui Ştefan Z. actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, acesta fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”, acte ce vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare pentru continuarea cercetărilor.

A încercat să fure motorină, dar rezervorul era gol.

Tot in data de 9 septembrie a.c, în jurul orelor 02,30  aflându-se în patrulare  pe B-dul 25 Octombrie  din  municipiului Carei, o patrulă  de ordine şi siguranţă publică alcătuită dintr-un  jandarm  din cadrul Grupei Supraveghere şi Ordine Publică din Carei şi un poliţist a  sesizat 2 persoane suspecte.

Legitimând  suspecţii şi extinzând cerectările, oamenii legii au stabilit că cei doi tineri, Mihai M. în vârstă de 22 de ani din Carei şi Alexa C. în vârstă de 18 ani din Carei, au încercat să sustragă motorină din două tiruri aflate în parcarea din strada Gheorghe Sincai.

Fapta nu a putut fi dusă la bun sfârşit nu întrucât unul dintre rezervoare era prevăzut cu filtru de protecţie, iar celălalt era gol.

Oamenii legii le-au întocmit  celor doi tineri actele premergătoare sub aspectul săvârşirii de tentativă de  furt, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

Tânără prinsă de jandarmi în timp ce vindea discuri piratate

Miercuri 07 septembrie a.c., în jurul orelor 10,00   în timp ce se aflau într-o acţiune punctuală pe raza municipiului Satu Mare, jandarmii sătmăreni au observat faptul că în incinta ,,Pieţei de Vechituri” din mun. Satu Mare, o persoană de sex masculin de aproximativ 18-20 de ani, oferea spre vânzare discuri optice  contrafăcute.

Prin extinderea cercetărilor, jandarmii au identificat-o pe Ivett I. în vârstă de 19 de ani din Satu Mare care oferea spre vânzare un număr de 11 bucăţi discuri optice tip DVD şi 16 bucăţi discuri optice tip CD, contrafăcute.

Jandarmii au luat măsura ridicării discurilor optice şi depunerea acestora la Camera de corpuri delicte a  IJJ Satu Mare.

Pe numele persoanei în cauză au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,oferirea spre vânzare de mărfuri-pirat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 139 ^ 6, alin. 2, din Legea nr. 8 din 1996, dosarul  fiind  înaintat  Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Lasati un comentariu