Topul oraşelor cu cea mai bună calitate a vieţii

• publicat la: 3 septembrie 2011
Topul oraşelor cu cea mai bună calitate a vieţii

Vreţi să trăiţi bine? Mergeţi în Australia. Potrivit celui mai recent studiu Economist Intelligence Unit, Melbourne este oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume, iar alte trei oraşe australiene pot fi găsite pe primele zece poziţii.
În ciuda costului crescut al nivelului de trai, Melbourne şi-a adjudecat prima poziţie în top. Oraşul a primit note mari din partea economiştilor pentru stabilitatea politică şi socială, rata scăzută a infracţionalităţii şi accesul facil la servicii medicale.

Australia este reprezentată în primele 10 poziţii şi de Sidney, Perth şi Adelaide.

Vancouver a dominat clasamentul timp de aproape un deceniu, până când a fost depăşit de Melbourne şi Vienna. Oraşul canadian s-a făcut remarcat prin grija pentru mediu şi calitatea infrastructurii.

Pe poziţia a şaptea, capitala finlandeză Helsinki este al doilea oraş european din clasament şi liderul Scandinaviei în ceea ce priveşte calitatea vieţii

În mod surpinzător, alte mari metropole sunt departe de vârful clasamentului. Parisul s-a oprit pe poziţia a 16-a, în vreme ce Londra nu a primit decât locul 53 dintre cele 140 de oraşe cotate.

Atena a pierdut cinci poziţii faţă de anul trecut şi s-a oprit pe locul 67. Scăderea a fost cauzată de protestele violente şi măsurile dure de austeritate aplcate de guvernul elen.

Pe ultimele două poziţii ale clasamentului Economist Intelligence Unit pot fă găsite Harare, capitala statului Zimbabwe şi Dhaka, în Bangladesh.
sursa money.ro

comentarii

de careian 4ever la 5 septembrie 2011 - 11:28

si CAREI nu este in TOP 10???!!

incredibil….

Lasati un comentariu