„Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om” trece de prima etapă

• publicat la: 17 octombrie 2011
„Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om” trece de prima etapă

Un număr de 43 de instituţii de învăţământ s-au înscris în cea de-a şasea ediţie a programului de educaţie ecologică „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”, program lansat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare.

În luna septembrie, APM Satu Mare în parteneriat cu  Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, CCR LOGISTICS SYSTEMS RO, SC Alpin SRL a lansat,  cea de a şasea ediţie a programului de educaţie ecologică “Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”.

Scopul programului este  de a informa elevii şi prin intermediul lor întreaga comunitate asupra importanţei colectării DEEE-urilor şi de a-i îndemna pe aceştia să participe activ la colectarea selectivă a deşeurilor electrice: electronice şi electrocasnice mici, în special surse de iluminat, baterii şi telefoane mobile.

În urma lansării programului la nivelul instituţiilor de învăţământ din judeţul Satu Mare, s-au înscris 43 adica  15 licee şi 28 de gimnazii, si astfel s-a finalizat prima etapă, cea de inscriere. În intervalul imediat următor, agentul economic autorizat în colectarea DEEE-urilor, partener al programului, va pune la dispoziţia gimnaziilor/liceelor înscrise recipienţi pentru colectare deşeuri electrice  (electronice şi electrocasnice mici, în special surse de iluminat, baterii şi telefoane mobile) şi a materialelor informative. Astfel din acest moment elevii pot să se implice activ în colectarea DEEE-urilor.

Următoarea etapă va avea loc în luna decembrie când unităţile participante vor trebui să dovedească ce bagaj de cunoştiinţe au despre DEEE-uri, în cadrul unui concurs teoretic cu tema “Importanţa colectării şi valorificării DEEE-urilor”. Ocupanţii locurilor I, II, III vor beneficia de echipamente sportive.

Reamintim că programul se va desfăşura până în luna iunie 2012 când unităţile de învăţământ care au colectat cea mai mare cantitate de DEEE-ri vor beneficia de o excursie gratuită la Hajdúszoboszló – Ungaria.

redactia

Lasati un comentariu