A murit Ion Diaconescu

• publicat la: 11 octombrie 2011
A murit Ion Diaconescu

Ion Diaconescu, presedintele de onoare al PNTCD, a incetat din viata marti seara, in jurul orelor 21,30. El avea 94 de ani.

Vestea a fost confirmata de Victor Ciorbea, actualul presedinte al PNTCD, la Antena3.
„Este o veste cumplita pentru orice taranist si pentru orice cetatean care a crezut si mai crede in cinste si onestitate”, a comentat acesta.
Si fostul presedinte Ion Iliescu si-a exprimat compasiunea. „Regret moartea lui Ion Diaconescu, am fost adversari, dar ne-am respectat reciproc”, a declarat acesta la Realitatea TV.

Ion Diaconescu a fost internat la inceputul acestei luni la Institutul de Cardiologie „C.C. Iliescu” Fundeni din Capitala, din cauza unor tulburari de ritm cardiac, dar a stat in spital doar cateva zile, fiind externat in urma cu o saptamana.

Profesorul Serban Bubenek a confirmat faptul ca fostul lider taranist a avut o suferinta pulmonara inca din tinerete, din anii petrecuti in puscarie, dar a spus ca aceste noi probleme erau de cu totul alta natura.

Ion Diaconescu a mai fost internat in spital si in 2007, trei zile, fiind diagnosticat cu hipertensiune arteriala si cord pulmonar cornic, din cauza unei bronsite.

Nepotul sau, Mihai Marinescu, a declarat marti seara, la Antena3, ca varsta si-a spus pana la urma cuvantul, dar si anii de puscarie si-au pus o amprenta serioasa asupra sanatatii seniorului taranist.

Ion Diaconescu s-a nascut in 1917 la Botesti, in judetul Arges. A absolvit Institutul Politehnic din Bucuresti, Facultatea de Electromecanica.

A intrat in Partidul National Taranesc in 1936 si a ramas taranist pana la desfiintarea partidului de catre comunisti, in 1947. Pentru convingerile sale politice a facut 17 ani de puscarie, in perioada 1947-1964.

Dupa caderea comunismului a intrat in conducerea Partidului National Taranesc Crestin Democrat, continuatorul partidului istoric.

A fost deputat vreme de trei legislaturi consecutive (1990-1992, 1992-1996, 1996-2000), iar in legislatura 1996-2000 a indeplinit functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

sursa ziare.com

comentarii

de inca la 11 octombrie 2011 - 20:01

un erou al luptei anticomuniste s-a stins din viata.Odihna vesnica!

de Andrei la 12 octombrie 2011 - 16:50

da da nam ce zice

Lasati un comentariu