Baconschi numeşte cerşetori milioane de români

• publicat la: 9 octombrie 2011
Baconschi numeşte cerşetori milioane de români

Ministrul de Externe, cel care ar trebui să vegheze la interesele românilor în afara graniţelor ţării, crede despre majoritatea dintre aceştia că sunt cerşetori.

Teodor Baconschi a declarat, sâmbătă, că pentru victoria în alegerile din 2012 este important ca PDL să fie susţinut de „România care lucrează, nu de România care cerşeşte”.

„În comisiile de specialitate se reflectă ataşamentul nostru faţă de meritocraţie, faţă de competenţă, precum şi dorinţa noastră de a ne deschide către societatea civilă. În aceste condiţii, nu intră militanţi de tip clasic, ci mai cu seamă competenţe, personalităţi locale ale vieţii academice din diferite ramuri profesionale. Este extrem de important pentru victoria noastră la anul, să fim cât mai aproape de aceşti oameni, în dialog nesimulat şi permanent cu ei, să le preluăm agenda şi în acelaşi timp să ne poziţionăm pe eşicherul politic ca principal partid de centru dreapta, partid popular în ambele sensuri ale cuvântului, doctrinar şi în acelaşi timp susţinut de România care lucrează, nu de România care cerşeşte”, a spus Baconschi, citat de Mediafax.

Declaraţia a fost făcută, culmea, la şedinţa de constituire a Comisiei de justiţie, drepturi cetăţeneşti şi relaţii externe a PDL, la care au participat şi Emil Boc, Roberta Anastase, Wiliam Brânză, Theodor Paleologu şi Florin Popescu.

În România lucrează, la ora actuală, puţin peste 4 milioane de români. Restul – majoritatea adică (pensionari, studenţi, ţărani, elevi, şomeri, casnice) – ar fi cerşetori, dacă ar fi să-i dăm crezare lui Baconschi.

sursa cotidianul

Lasati un comentariu