Berea inventată de studenţii de la UASMV Cluj Napoca, premiată la salonul Inventika 2011

• publicat la: 14 octombrie 2011
Berea inventată de studenţii de la UASMV Cluj Napoca, premiată la salonul Inventika 2011

Studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca au inventat o bere proprie , blondă şi brună, care a fost premiată la Salonul Inventika-2011, informează Adevărul.

Deşi momentan nu poate fi comercializată pe piaţă, din cauza unor reglementări legate de accizare, berea „Student” a fost în centrul atenţiei la cea de a XV-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii, „Inventika-2011″.

„Deocamdată nu se poate pune pe piaţă. Regimul  băuturilor alcoolice e foarte complicat, sunt problemele legate de accizare. Mai mult, e o concurenţă teribilă pe piaţa berii şi noi facem şarje mici”, a declarat Ioan Rotar, decanul Facultăţii de Agricultură, pentru sursa citată.

În urma premiului primit de studenţii „berari” şi nu numai, UASMV Cluj Napoca a fost distinsă cu o diplomă de excelenţă.

La standul universităţii din Cluj Napoca au mai fost expuse, pe lângă berea „Studentul” şi alte produse  reprezentative: iaurtul din reţetă proprie, medicamentele naturale  Diavit, Eridiarom, miere din tei, salcâm, floarea soarelui din producţia proprie, produse bio Proplanta, mere şi pere din soiurile brevetate.

Lasati un comentariu