Boc a schimbat „o miss” cu „o procuroare”

• publicat la: 6 octombrie 2011
Boc a schimbat „o miss” cu „o procuroare”

În pixul ei a stat soarta câtorva miliarde de euro timp de 3 ani. E vorba de o fostă câştigătoare a concursului „miss Bistriţa”, pe care Emil Boc a numit-o ca preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). Despre Crinuţa Nicoleta Dumitrean (36 ani) presa spune că ar fi apropiata secretarului executiv al PDL Ioan Oltean.

Puterea preşedintelui ANRP e enormă, dacă ne gândim că el a decis cine dintre foştii proprietari primeşte „despăgubiri” la Fondul Proprietatea şi cine rămâne pe listele de aşteptare, în condiţiile în care săracul stat român nu are bani pentru toată lumea. Oficial fosta miss a plecat onorabil, dându-şi demisia. Însă Dorina Danielescu, înlocuitoarea găsită de Emil Boc, e fost „procuror-şef” în cadrul DIICOT, ceea ce reprezintă un indiciu că restituirea proprietăţilor scăpase de sub control.

În sprijinul acestei ipoteze vine şi arestarea în urmă cu o lună a vicepreşedintelui ANRP Remus Virgil Baciu pentru trafic  de influenţă. Baciu a fost închis fiindcă ar fi primit peste 400.000 de lei în schimbul urgentării soluţionării anumitor dosare de despăgubire a unor foşti proprietari de imobile naţionalizate. Baciu a mai fost în 2007 trimis în judecată alături de alte trei persoane într-un dosar legat de achiziţia de către Ministerul Sănătăţii de sterilete la preţuri de 30 de ori mai mari decât cele din import în 2001-2003, pe vremea când era consilier al ministrului sănătăţii.

Portretul celei care a acordat despăgubiri de miliarde de euro

Crinuţa Dumitrean, înlocuită ieri de Emil Boc de la şefia ANRP e un personaj controversat. Aceasta şi-a ascuns în mod constant veniturile în declaraţia de avere, astfel că nu se ştie ce salariu a încasat în cei trei ani ca preşedintă a ANRP şi nici ca membră în consiliul de supraveghere a Fondului Proprietatea.

În schimb, din ce a lăsat „la vedere” din declaraţia de avere, ex-preşedinta ANRP e o adevărată latifundiară. Deţine 43.000 mp în Dascălu, 25.000 mp în Afumaţi, 5000 mp în Tunari şi 1000 mp în Voluntari. În plus deţine un apartament în buricul Bucureştiului, o garsonieră şi o maşină BMW. Menţionăm că „miss-Bistriţa” nu şi-a mai actualizat declaraţia de avere de un an. Despre Dumitrean ziarele de scandal spun că ar fi fost în trecut iubita lui Tea Sponte, omul de casă  al latifundiarului Gigi Becali.

Deşi a condus o instituţie copleşită de zecile de mii de dosare aflate pe rol, şefa demisionară a ANRP a fost surprinsă recent de presa de scandal părăsindu-şi fotoliul de preşedintă, pentru a merge în timpul programului de lucru cu maşina de serviciu şi şoferul de la APDRP la un hotel de patru stele, unde în una din camere s-a întreţinut timp de două ore cu soţul consilierei soţiei primarului Liviu Negoiţă. Văzând că e urmărită de paparazzi, Crinuţa Dumitrean s-a folosit de permisul de acces  în insituţiile statului, tăind curtea de protocol a Guvernului României şi ieşind pe cealaltă poartă a Guvernului, pentru a scăpa de jurnaliştii de scandal şi de statul la semafoar în piaţa Victoriei.

Crinuţa Dumitrean e din judeţul Bistriţa, fieful lui Ioan Oltean, secretarul executiv al PDL.

sursa rlonline

Lasati un comentariu