Bulibăşeala CNP-ului

• publicat la: 27 octombrie 2011
Bulibăşeala CNP-ului

In mare stres mai stau guvernanţii ăştia. Reprezentanţii FMI au inceput o nouă evaluare privitoare la ceea ce s-a mai intâmplat in ţărisoara noastră din punct de vedere economic. Si, pe 7 noiembrie se va vedea in ce măsură guvernul condus de Boc cel Mărunţel (sau de Vodă din Deal, pentru că, după cum apare Băsescu cu declaraţii de presă in ultima vreme, nu se mai ştie cine-i premier in ţara asta), va reuşi să treacă peste acest nou test. Asta pentru că temele pe care le vor analiza cei de la FMI sunt dintre cele mai delicate, toate cu o mare miza electorală, ca, nu-i asa, la anul, norodul va fi chemat la urne. Stres mare in guvernoi si din pricina pardalnicului de recensamant, care iata, creaza multe probleme .

Una dintre probleme a ridicat-o declararea CNP-ului care, pe lângă alte intrebări absolut tâmpite din chestionare, a creat o situatie hilara. Pentru ca, probabil, n-a vrut sa-i deranjeze pe cei de la politie care se ocupa de evidenta populatiei, Institutul National de Statistică a iesit si a spus că declararea CNP-ului este obligatorie, iar cei care nu se vor supune, refuzand sa-l declare, vor fi aspru sanctionati cu o amenda babana. Dupa care, iese unu’, de-a fost purtator de vorbe la INS ( zic a fost, pentru că intre timp nu mai poartă vorbele, fiind dat afară, din pricină că a umblat gura fără el, in opinia diriguitorilor tarii), zicându-ne că nu-i necesar să-i divulgăm recensorului CNP-ul. Spun unii ca aceasta zicere a creat panica mare in randul portocaliilor si de aceea s-a ordonat scoaterea pe făraş a insului care si-a permis sa faca o asemenea declaratie, după care a iesit al mare din fruntea INS care a zis: la loc comanda! Ce, ii de joaca ? Declararea CNP-ului este obligatorie. Aşa că, le-a mai venit un pic inima  la loc portocaliilor, cărora, iar zic unii, CNP-ul le-ar fi de folos la alegeri, tocmai pentru a măslui voturile celor care nu se prezintă la urne.

Da’, numărul de la pantof nu-l vor? Ca să afle câţi din tara asta trăiesc pe picior mare. Pentru că tot au fost intrebări de genul: aveti centrala termica, termopane sau aer conditionat? Sau poate le trebuie si numarul de card pe care cetateanul primeste salariul ori pensia, sa vada, nu-i asa ce se mai poate taia. In urma acestei reveniri asupra declararii CNP-ului (care, intre noi fie spus, dandu-le dreptate banuitorilor de furaciune la alegeri, va fi folosit taman pentru a creste numarul de voturi in favoarea portocaliilor, pe spinarea celor ca nu vor vota), recenzorii, cu gentuta albastra pe umar, vor bate iarăşi calea mânzului pe la usile pe la care au mai fost, in căutarea CNP-urilor pierdute. Pentru că aşa-i la noi. Bulibăşeala e la loc de frunte. Bâlbele astea penibile fac parte din peisajul absurdului românesc, iar chestia asta cu CNP-ul este o nouă bătaie de joc la adresa cetăţeanului din ce in ce mai umilit: dacă nu dai CNP-ul te amendam de-or sa-ti sara impresiile democratice. Fix ca in vremurile de tristă amintire.

sursa ziare.ro

comentarii

de gab la 28 octombrie 2011 - 07:46

geanta albastra?nici vorba.la mine a venit o fata tanara cu o geanta cu dungi roz/albe,presupun ca era a ei.avea doar un ecuson.se pare ca la carei nu au mai ajuns gentiile „promise” de guvern

de ando la 30 octombrie 2011 - 21:31

Prostii!
Gentile sunt foarte slabe si se rup aproape imediat. Nu va mirati ca nu ajung oamenii cu ele!
Asta cu CNP e o aiureala : daca vrea ministerul de interne, 20 de milioane de CNP -uri, cu purtatorii lor cu tot, se listeaza oricand! Deci, mai moale cu „furaciunile” la alegeri!
Pe de alta parte, e si abuz si discriminare pentru ca, aceia care nu au avut niciodata vreun act, nu au cum sa aiba CNP, deci NU POATE fi obligatoriu, mai ales ca nu se intelege cum vor fi amendati tocmai cei carora le lipseste CNP!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????
Ca peste tot in tara, si la INS si-a facut loc lipsa de profesionalism si de profesionisti!

Lasati un comentariu