ContiTech Carei a pus piatra de temelie pentru o nouă hală de producţie

• publicat la: 25 octombrie 2011
ContiTech Carei a pus piatra de temelie pentru o nouă hală de producţie

  • ContiTech Carei investeşte 15 de milioane de Euro, din care 4,4 milioane sunt ajutor de stat
  • Noua hală de producţie va avea 7.182 de metrii pătraţi şi va crea 300 noi locuri de muncă

Carei, 25 octombrie 2011 – Astăzi, ContiTech Fluid Automotive România SRL, Carei, a pus piatra de temelie pentru noua hală de producţie pentru furtunuri de încălzire/răcire, în valoare de 15 milioane Euro, având o suprafaţă de 7.182 de metri pătraţi, în Carei. Investiţia va genera 300 noi locuri de muncă pentru oraşul Carei şi împrejurimi.

„Pe 7 octombrie semnam la Timişoara acordul de principiu cu firma Continental pentru susţinerea investiţiilor concernului în România. Iată că, la mai puţin de o lună, suntem aici pentru a concretiza acest acord. Este o dovadă de seriozitate şi respect din partea ambelor părţi. Am spus-o şi atunci, o repet şi acum, un investitor care a investit, până în acest moment, în România, peste o jumătate de miliard de euro şi a creat peste 10.000 de locuri de muncă este un partener serios şi strategic al Guvernului României. Acesta este şi motivul pentru care Guvernul României sprijină această investiţie, contribuind cu 4,4 milioane de euro ajutor de stat„a declarat dl Emil Boc, Primul Ministrul, Guvernul României.

„Punerea pietrei de temelie de astăzi confirmă faptul că ceea ce s-a început acum 10 ani, aici, a fost o investiţie de succes. Cel mai important lucru este crearea de locuri de muncă” a declarat Radu Giurcă, prefectul judeţului Satu Mare.

„Evenimentul de astăzi este un semn al angajamentului nostru faţă de Carei, şi a concernului Continental faţă de România. Cu aproximativ 10,000 de angajaţi şi 500 milioane Euro investiţi în România, Continental este printre cei mai mari angajatori şi investitori din ţară. Dorim să creştem numărul inginerilor din locaţiile noastre din România, dar şi să extindem capacitatea de producţie, ca parte a strategiei de dezvoltare Continental. Ajutorul de stat in valoare de 4,4 mil Euro pentru proiectul, pentru care astăzi punem piatra de temelie, este un semn clar din partea Guvernului că doreşte să sprijine investiţiile Continental în România” a declarat dr. Christian von Albrichtsfeld, reprezentantul Continental România.

„Evenimentul de astăzi este un semn al angajamentului nostru faţă de Carei, şi a concernului Continental faţă de România. Totodată demonstrează  importanţa locaţiei noastre pe harta Continental. Hala de producţie nr. 3 asigură dezvoltarea capacităţii de producţie pentru furtunuri de încălzire/răcire. Construcţia va fi realizată în colaborare cu SC Steiger SRL, din Carei, fapt ce are un aport important în sprijinirea economiei locale. Le mulţumim angajaţilor noştri, echipei manageriale şi autorităţilor centrale şi locale pentru sprijinul acordat în atingerea acestui ţel”, a declarat Andreas Witkowski, director general al ContiTech Fluid Automotive România SRL, Carei.

„Acordarea ajutorului de stat pentru proiectul din Carei, reprezintă un sprijin substanţial pentru realizarea acestei investiţii. Construcţia unei noi hale de producţie va asigura crearea a 300 noi locuri de muncă, în Carei”, a adăugat Rafael Mansurov, director general al ContiTech Fluid Automotive România SRL, Carei.

Continental intenţionează să creeze 2000 de locuri noi de muncă în România. Locaţiile Continental din România intenţionează să facă noi investiţii în România. Primul proiect este cel din Carei.

Proiectul din Carei, implementat de ContiTech Fluid Automotive România S.R.L., include o construcţie industrială nouă şi echipament de producţie pentru producerea de furtunuri din cauciuc pentru industria auto. Investiţia de 15 millioane de Euro va genera 300 de noi locuri de muncă.  Proiectul a obţinut ajutor de stat în valoare de 4,4 milioane Euro având sprijinul companiei de consultanţă, Noerr Finance & Tax din Bucureşti.

La eveniment au participat reprezentanţii echipei manageriale Continental Romania, ContiTech Carei şi autorităţile centrale şi locale: dl Emil Boc, Prim-Ministru Guvernul României, dl Radu Giurcă, prefectul judeţului Satu Mare, dl Eugen Kovacs, primarul oraşului Carei, dar şi colaboratori şi parteneri de afaceri ai companiei.

Istoria ContiTech Carei

În 2001, ContiTech Fluid Automotive România (sub denumirea iniţială Phoenix România) şi-a început activitatea în Carei, cu o hală de producţie. Linia de producţie era pentru furtunuri de încălzire/răcire apă. Tot în acelaşi an compania a obţinut certificarea în baza normelor ISO 9001 şi VDA. Ulterior, s-a introdus linia de producţie pentru furtunuri turbo.În 2005, Continental AG a achiziţionat Phoenix AG şi, prin aceasta, unitatea de producţie a acestei companii din Carei a devenit parte a diviziei ContiTech Fluid. În 2006 au fost începute activităţile de construcţie la a doua hală de producţie, finalizate la începutul anului 2007.

comentarii

de adi la 26 octombrie 2011 - 08:50

cu salar de 600..????????????????????

de ioana la 30 octombrie 2011 - 16:10

halal!!…rusine!!…ce salar va fi???……la nivel de carei,poi noi Careeni suntem umiliti si batjocoriti cu salar de 700…sau chiar mai putin. Sanu vorbim de fabrica de ulei care isi bate joc in ultimul hal de muncitori, acolo unde sant bani….investesc….au intors fabrica cu curu sus, au cumparat fabrica de conserve, in plina criza au construit o sectie de ultimul racnet…..vand uleiul la acelasi pret k oricare fabrica din europe si…platesc un salar de…..vreo 800…rusine lupsica and company!

Lasati un comentariu