Cultură de canabis la Foieni

• publicat la: 20 octombrie 2011
Cultură de canabis la Foieni

Poliţişti de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) al IJP Maramureş au descoperit trei tineri care deţineau o cultură ilegală de canabis şi făceau trafic cu droguri. Purtătorul de cuvânt al IJP Maramureş, Gabriela Liahovici, a precizat, joi, pentru AGERPRES, că poliţiştii l-au prins în flagrant pe unul dintre tineri în timp ce încerca să vândă 90 de grame de canabis.

„Poliţiştii de la SCCO l-au surprins pe G. I. C., de 22 de ani, din municipiul Satu Mare, în timp ce încerca să comercializeze cele 90 de grame de canabis. Acesta desfăşura activităţi infracţionale în municipiile Satu Mare şi Baia Mare, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că era sprijinit de alţi tineri, cu vârste de 17 ani, din municipiul Satu Mare. În urma percheziţiilor domiciliare au mai fost confiscate 270 de grame de canabis. În urma extinderii cercetărilor a mai fost descoperită, pe raza comunei Foieni, judeţul Satu Mare, o cultură ilicită de canabis, pe o suprafaţă de 8 ari de teren, şi a fost ridicată cantitatea de 16 kg de plante verzi cu aspect de canabis”, a spus Gabriela Liahovici.

Faţă de cei trei tineri suspecţi s-au pus în executare mandate de aducere pentru audieri în faţa procurorului DIICOT Maramureş. Ei sunt urmăriţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de deţinere de droguri de risc, fără drept, în vedere consumului propriu.

Tânărul G. I. C, de 22 de ani, este cercetat în stare de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Maramureş cu propunere de arestare preventivă, iar ceilalţi doi tineri sunt cercetaţi în stare de libertate.

Poliţiştii au mai confiscat de la domiciliile celor trei tineri, în vederea cercetării, calculatoarele despre care există indicii că ar fi fost utilizate la săvârşirea faptei.

sursa cotidianul

Lasati un comentariu