Cum se folosesc hoţii de reţelele de socializare

• publicat la: 4 octombrie 2011
Cum se folosesc hoţii de reţelele de socializare

Majoritatea hoţilor foloseste Internetul pentru a-şi obţine informaţii despre victime şi pentru a-şi plănui infracţiunile, relevă un sondaj preluat de Sky News.

Trei pătrimi dintre hotii condamnati au răspuns ca folosesc Google Street View pentru a-si planifica loviturile. Urmăresc locaţiile vizate şi orice mişcare se petrece in jurul acesteia. Cam tot atâţia se folosesc de Twitter si de Facebook pentru a afla obiceiurile posibilelor ţinte.

Expertul de securitate Jonathan Lim a explicat, pentru Sky News, că mentalitatea hotilor moderni este să se folosească de orice mijloc pentru a-si pune la punct crimele.

„Hotii urmăresc update-urile de pe site-urile de socializare, iar atunci când cineva anunţă pe Twitter sau pe Facebook că pleacă in vacanţă, este un fel de invitaţie pentru ei”, afirmă Lim.

Ce trebuie să ştii pentru ca să nu cazi victima hoţilor

Intr-o casă cu securitate minimă şi nici un locatar, poti intra in două minute. De obicei, hotii caută bijuterii, cash si bunuri electrice, iar in ultimul timp au inceput să fure si paşapoarte sau alte acte pe care le-ar putea folosi ulterior.

Numai o pătrime dintre hotii chestionati au spus că ar intra prin efractie intr-o casă in care se află un câine si numai unul din zece este descurajat de nişte vecini mai curioşi.

Mai mult de jumătate, adica 60 la sută, au spus că nu ar incerca să intre intr-o casă dotată cu sistem de alarmă.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu