De ce e bun dansul, indiferent de vârsta pe care o ai

• publicat la: 19 octombrie 2011
De ce e bun dansul, indiferent de vârsta pe care o ai

Unii l-au practicat deja, altii o fac pentru prima dată. Este ca un sport si poate fi folosit la orice vârsta (50,60 sau mai mult). Una din particularităţile lui avantajoase este că nu traumatizează corpul, dacă mişcările efectuate sunt armonioase, blânde si cu măsura.

A-ti folosi articulatiile, muschii, fara violenta, caci asta presupune a dansa normal, inseamna a-ti respecta corpul. Functiile lui sunt solicitate sa lucreze in totalitate, cu blandete, dar dinamic totodata, potrivit Quintonic.

De ce e bine să se danseze. Mai intâi, fiindcă imbunătăţeşte starea de spirit. Combate stresul, ajută la obtinerea unui corp mai suplu, destinde musculatura, relaxează. In plus, il face pe om să aibă stimă faţă de sine, căci imaginea i se va schimba in bine.

Departe de a fi demodat, dansul, in special de salon, cunoaşte un veritabil succes. Considerat, prin excelenţă, activitate socială, el se practică in cuplu, facilitează relatii si intâlniri intre bărbati si femei, tineri si mai putin tineri.

De retinut că dansul de salon, cel mai des practicat de adulti, cunoaste mai multe stiluri: samba, cha-cha-cha, rumba, passo doble, rock-ul, valsul (englez sau vienez), tangoul, slow fox, inca quickstep.

S-a constatat ca pensionarea poate fi momentul ideal pentru ca oamenii sa inceapa sa danseze. Cu atat mai mult cu cat acest sport permite o buna stapanire a mentalului. Intervine capacitatea de concentrare necesara amintirii pasilor, atentia la miscari este sporita.

Tipul de dans si beneficiile aduse

Spre ce dans ar trebui sa se indrepte aceasta categorie? Esential este sa aleaga un curs corespunzator gustului, dar si nivelului fiecaruia. E posibil ca anumite activitati (miscari ale dansului) sa nu convina. Unul solicita mai mult muschii si ariculatiile, ca rock-ul, de exemplu, deci multa energie.

Valsul ar putea fragiliza spatele, genunchii si gleznele. Alte tipuri pretind vioiciune, cum este cel african. Daca sunteti un gen foarte tonic, optati pentru dansurile latine, care favorizeaza exteriorizarea sentimentelor.

Si, in final, tangoul necesita multa rabdare, dar intareste inima si amelioreaza respiratia.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu