Duminică trecem la ora de iarnă. Cum vor circula trenurile

• publicat la: 27 October 2011
Duminică trecem la ora de iarnă. Cum vor circula trenurile

Activitatea de transport  feroviar trece la ora de iarnă, ora Europei Orientale, începând de duminică, ora 4.00 va deveni ora 3.00, însă nu se modifică mersul trenurilor în vigoare până la acea dată, informează CFR Călători.

Trenurile de călători vor pleca din staţiile de formare după ora oficială de vară până în noaptea de 29-30 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00, se arată într-un comunicat de joi al CFR Călători.

Toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4.00 vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Totodată, trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de duminică, 30 octombrie, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile vor circula după orariile din mersul de tren în vigoare, potrivit CFR Călători.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu