Festivalul Internaţional de Teatru SPOT in atenţia presei de specialitate

• publicat la: 26 octombrie 2011
Festivalul Internaţional de Teatru SPOT in atenţia presei de specialitate

Cea de-a cincea ediție a Festivalului International de Teatru pentru Studenți SPOT, ce se desfășoară în perioada 14 – 20 noiembrie 2011, a atras atenția presei de specialitate, din România.

Revista de artele spectacolului Secna.ro (www.revistascena.ro) a alocat un spațiu important pentru promovarea festivalului careian, în varianta online a publicației.

De asemenea, ediția din acest an a SPOT, va avea printre invitați și un redactor al prestigioasei publicații, a cărui prezență se va materializa în alte materiale de presă despre festival.

Revista de artele spectacolului Scena.ro este prima publicație românească ce-și propune să extindă analiza fenomenului spectacologic de la teatru înspre toate formele de expresie derivate sau înrudite cu acesta – dans, teatru-dans, operă, multimedia, instalații, teatru experimental, ținând cont de noile tendințe de pe scena românească și informând, în același timp, despre ceea ce se întâmplă pe scena lumii.

Prin eseuri, interviuri, cronici, dezbateri, Scena.ro menține legătura cu scena internațională și pune în lumină evenimentele creative, inovatoare de pe scena românească. Nu în ultimul rând, Scena.ro se constituie într-o platformă de dezbatere a temelor fierbinți din cultura spectacologică românească și într-un instrument de promovare a teatrului românesc în lume.

Echipa Scena.ro este alcătuită din cele mai apreciate voci din peisajul critic de la noi – membrii fondatori fiind Cristina Modreanu, Iulia Popovici, Anca Rotescu, Ciprian Marinescu (împreună cu regretata Magdalena Boiangiu), cărora li s-au alăturat în calitate de colaboratori permanenți Alina Nelega, Mihaela Michailov, Mirella Patureau (Paris), Ionuț Sociu, Visky Andras, Saviana Stănescu (New York).

Echipa executivă a Scena.ro este alcătuită din Cristina Modreanu (redactor-șef), Ciprian Marinescu (secretar de redacție) și Florentina Bratfanof (coordonator PR și distribuție).

ARPAS are ca scop promovarea, stimularea și diversificarea artei vii contemporane și a schimburilor culturale în sectorul artelor spectacolului în România precum și între România şi celelalte ţări din lume. În afară de editarea revistei Scena.ro, asociația este co-producător al proiectului Moving Romania(platforma de dans româno-germană desfășurată la Fabrik, Postdam), editează noua Colecție de traduceri Scena.ro&Teatrul Național Timișoara, mediază contacte internaționale între instituții culturale și reprezintă oficial artiști din țară și din străinătate.

Paul  Sarvadi

Lasati un comentariu