Invitaţie la Bal

• publicat la: 31 octombrie 2011
Invitaţie la Bal

Asociaţia cultural-patriotică ,, UNIREA 2009,, CAREI,organizează,ca în fiecare an, Balul de ,, Lăsatul Secului,,

Evenimentul va avea loc sâmbătă ,12 noiembrie 2011,de la ora 18.00,la Motelul ,, Vraja Viilor,,

Atmosfera va fi întreţinută de Ansamblul Ceatăra,condus de binecunoscutul Adrian Paşca,Formaţia de dansuri populare din Moftin,Taraful din Ianculeşti şi Grupul de dansuri moderne de la Centrul Cultural.

Preţul unui bilet de participare este de  75 lei/persoană.

Pentru înscrieri puteţi apela la:

Micle Victor………0744702685

Laslo Ioan…………0727360119

Ţoca Cornel……….0744542009

redactia

comentarii

de tibi la 31 octombrie 2011 - 20:44

fara UNGURYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY

de TOKES la 1 noiembrie 2011 - 07:18

En tudok valakit aki akar menni,Erika a ferjevel a rekettye nem lesz ott?Miert ez a nagy diszkriminacio!!!!!!!!!!!Egyenlore mi dominalunk Karolyba miert nem johet Lagzi Lajcsi is!!!!!!!

de aaa la 1 noiembrie 2011 - 09:14

nu este nici o discriminare , voi cand faceti tot felul de evenimente ..in limba voastra atunci e bine ? nu >
nu fiti atat de rau
da voi sunteti majoritari , dar numai aici , nu stiu daca in ungaria ati avea atatea drepturi
… cred ca nu asa ca …

de mircea cel batran la 1 noiembrie 2011 - 11:05

aaa,bine ai scris”nu sti daca ar avea atatea drepturi”! sa sti de la mine:100% ar avea atatea drepturi….nu mai exista asa ceva ,ca trebuie sa sti limba statului….este obligat fiecare stat membru UE sa-ti aduca un translator de oricare limba vrei!!!!(din UE)!!!!! deci asa-i legea UE!!!!!

de sigismund la 1 noiembrie 2011 - 11:22

aaaa,batrane,sa stii de la mine ca limba statului e obligatorie in orice tara a lumii nu numai in UE !… numai voi aveti nevoie de translatori pentru limba romana ca nu sunteti in stare sa invatati.in germania de ce nu cereti drepturi sau in SUA? vezi ca „stii” se scrie cu doi de i

de mircea cel batran la 1 noiembrie 2011 - 11:38

in gemania de ce este de ex.: in orasul Buazen trecut si in ceha Budosice?! pt ca fiecare are drepturile lui!!!,dar cei care au plecat de aici in Germania,sunt svabi,sasi tipteri,nu unguri!!!!!in ungaria la mekereki,de ce este trecut si micherechi?! profesore sigismund

de mircea cel batran la 1 noiembrie 2011 - 11:39

nu este obligatorie limba statului,uita-te bine in legislatia UE!!!,nu ma intereseaza legislatia Romaniei!!!!

de sigismund la 1 noiembrie 2011 - 16:51

nu cred ca vorbeam de table de localitati ca si cazuri izolate dar ca de obicei iei numai ce iti place tie si in rest te faci ca ploua.asa e cu batranii,prind greu si uita repede ce le spui.oricum in germania nu va permiteti sa cereti invatamant in limba minoritatilor nici macar in ….Buazen!acolo limba statului este obligatorie,conform si a legislatiei si a constitutiei!

de mircea cel batran la 1 noiembrie 2011 - 17:23

nu ai dreptate,in berlin sunt chiar mai multe scoli turcesti!!!!!ok,dar si cultura din bucuresti e inca la mare distanta de cel din berlin! de ce acolo sunt landuri (autonomii) si aici unii nu vreau?!,pentru ca (cornul) ar muri de foame fara ARDEAL!!!!!de ce bavarezul sa tina pe somerul din sachsen?!, brandenburg,sachsen-anhalt ?!

de LUP IOAN la 1 noiembrie 2011 - 18:00

Da cu FARSANG -BAL CUM E? sau numai voi aveti dreptul ?romanii n-au nici un drept in tara lor?hai sictir ca ne-am saturat !

de mircea cel batran la 1 noiembrie 2011 - 19:21

dar cine a zis sa nu faceti bal?! lup ioan….distractie placuta!

de istvan la 1 noiembrie 2011 - 20:07

lasa-i lupe ca astia is mai rau ca raia is capuse care sug de pe unde se aciuaza.pentru toate chiolhanele lor iau din banii orasului si se mai si baga in seama.nu le ajunge cat fura da se baga si intre oameni si plang toata ziua dupa drepturi.odata ii lasi sa intre la tine si nu mai scapi de ei

de valaki la 1 noiembrie 2011 - 20:40

Miert piszkaljatok egymast? Miert kell allandoan a roman es a magyar kozott szitani a bajt.
A magyarnak kell egy izzo az autojaba bemegy Micle-hez vagy Pop-hoz a boltba es vesz egy izzot, es mindenki orul, Micle meg bemegy a mittudomen pl. kauflandba es vesz egy Varga-keneyeret amit magyar emberek keszitettek, vagy bemegy Reti-hez az uzletbe es vesz maganak egy csillart vagy egy kanapet, Reti meg unicarmba vesz kenyeret. Egyutt elunk romanok es magyarok.
Ezen a balon is lesznek magyarok, en biztos vagyok benne, es a Kivanis meg hasonlo magyar balokon is vannak romanok es ez igy termeszetes.

A szomszedomra nem azert haragszom mert o magyar en meg roman, vagy forditva, hanem azert mert mint ember nem ugy viselkedik ahogy kellene.
Szerintem ha egy magyar kifizeti a belepot beengedik es ha tud viselkedni nem fogjak kitenni es ha jol erzi magat, lehet az a roman akivel beszelget, tancol, stb. az is jol erzi magat, ha viszont azert megy hogy idegesitse a romanokat nincs mit keressen ott.
Ez az en velemenyem.
Tul sok ezen az oldalon a roman es magyar emberek egymas elleni beszolasa, nem lehet hogy csak 1-2 ember az aki itt ezzel szorakozik allandoan, hogy kint a valos eletben nem mer megszolalni es a belso rosszindulata csak itt tud kiteljesedni.

de beni la 1 noiembrie 2011 - 21:51

F… you!

de adam la 1 noiembrie 2011 - 21:52

Amestecati cam multe!

de adam la 1 noiembrie 2011 - 22:01

mircea, daca ti se pare ca prin alte state sunt mai multe posibilitati pentru minoritati (care ar avea mai multe drepturi decat aici – ceea ce e si neadevarat si imposibil!-) du-te acolo si foloseste-le! Crezi ca daca sunt scoli turcesti in Berlin, gata, s-a si inlocuit limba germana cu cea turca? E clar ca esti un sovin injectat care vrea sa dea lectii de europenism. Du-te la autonomia din Germania ca e gata infiintata acolo! Inca putin si o sa spui ca ungurii hranesc Romania, ca deja ai aruncat chestia cu Ardealul si cornul. Inca, in ciuda ta si a sovinilor, suntem o tara, nu un corn si un Ardeal! Iar in guvernul acestei tari sunt unguri de-ai tai, care deja, ca niste nesimtiti, trimit din guvernul Romaniei, materiale in ungureste spre subordonati! asa ca, mai lasa-ma cu drepturile, ca nu e nici un turc in guvernul german!

de adam la 1 noiembrie 2011 - 22:03

P.S. cuvantul „cultura” este de genul feminin in limba romana, deci „cea”, nu „cel”. Asta fiindca tot dai lectii!

de adam la 1 noiembrie 2011 - 22:07

Cat despre drepturile din Ungaria, suntem lamuriti de multa vreme: de atatea drepturi cate au minoritatile acolo, aproape ca au disparut sub marea grija a statului ungar pentru ele. De exemplu din 200.000 de romani in 1918 mai sunt abia 20.000, deci…. lasa-ne ca nu suntem prosti, chiar daca nivelul culturii noastre, de Bucuresti, este la ceva distanta de cel al culturii din Berlin.

de beni la 1 noiembrie 2011 - 22:13

dar de ce aici mai bine de 17 milioane nu vor autonomii, iar cativa dintr-un milion de unguri tot agita chestiunea autonomiei? Apropos, dar in Ungaria care este autonomia la minoritati? cati parlamentari au minoritarii, cati membri in guvern, cate megye?
Lasa-te de prostii si predica la altii care nu au vazut cum se comporta sovinii unguri nu numai in 1848, 1867, 1918, 1940 ci si in 2011.

de eniko b la 1 noiembrie 2011 - 22:16

Si ce aveti cu ungurii? Poate vreti sa-i scoateti din tara?

de beni la 1 noiembrie 2011 - 22:22

Acuma e prea tarziu! dar daca in 1945 Romania facea cu ungurii ceea ce Cehoslovacia si Yugoslavia au facut cu germanii si ungurii de acolo, sau Polonia cu nemtii ei -adica sa-i trimita peste granite – acum in Romania nu mai aveam liderii obraznici ai minoritatii ungare care se pretinde cea mai numeroasa minoritate din Europa. Iar fara liderii aceia, am fi fost mai linistiti, nu se tot agitau chestiuni cu „drepturi” absurde. Pentru ca romanii si ungurii din Romania pot trai linistiti, in pace, nu ii discrimineaza nimeni, nici la cel mai inalt nivel. asa ca, mai bine vorbiti despre altceva.

de alina la 1 noiembrie 2011 - 22:28

Totusi, ce drepturi au romanii din Micherechi in afara de tabla aia scrisa si in romaneste?

de andrei la 1 noiembrie 2011 - 22:29

dar ce legatura au toate astea cu balul?

de cornel la 2 noiembrie 2011 - 06:29

felicitari dragi romani,dati inca o data dovada de ospitalitatea caracteristica POPORULUI ROMAN !Un simplu bal romanesc a dat de lucru unor maghiari frustrati care nu isi gasesc niciunde locul!Nimeni din ei nu spune ca insusi presedintele maghiarilor din carei se inghesuie sa participe la bal in fiecare an si nimeni nu il da afara!nu la fel se poate spune despre szureti bal si alte asemenea manifestari cu caracter strict etnic platite din banii orasului,unde nu vezi picior de roman si tot ei sunt deranjati de balul de la UNIREA careiana!intrarea e libera daca ai cumparat un bilet.Felicitari organizatorilor si mergeti inainte!

de andrei la 2 noiembrie 2011 - 07:34

A zis cineva ca ungurii nu au voie sa cumpere bilet?

de dorel la 2 noiembrie 2011 - 07:43

Nu cred ca e vreo problema faptul ca ungurii cumpara bilet la balul asta. Problema lor ar putea fi ca la balul asta, prin program, nu se canta ungureste. Si te pomenesti ca ori au pretentia sa se cante si ungureste, ca doar si ei au platit bilet si pot avea si ei preferintele lor muzicale (care la cei injectati sunt strict de muzica ungureasca)ori vor incepe sa se planga cat sunt ei de discriminati ca la balul ala nu s-a cantat si ungureste.
Dar poate nu stiu eu, si totusi se canta si ungureste (mai ales ca baietii de la Ceatara, cu talentul si pregatirea lor pot canta orice). Ei, in acest caz – adica daca se canta ungureste – de aceasta data si numai asa, de-al dracului, nu m-as duce la bal. Daca organizatorii nu au sange in instalatie si sa spuna verde(rosu si alb) in fata ca nu se canta ungureste. Nu vad care ar fi problema, mai ales ca diverse baluri unguresti din carei si imprejurimi nu se canta nimic romaneste.

de dorel la 2 noiembrie 2011 - 07:44

mai ales ca la diverse baluri unguresti

de pentru ENIKO la 2 noiembrie 2011 - 07:59

ENIKO draga,pai tu nu vezi fata draga ca roata se intoarce : romanii vor fi scosi azi maine din Carei.Mai este un pic si „a mienk lezs a varos!

de istvan la 2 noiembrie 2011 - 08:27

treceti batalioane romane CARPATII

de pentru ISTVAN la 2 noiembrie 2011 - 09:31

Ba sa treaca ei „DUNA ” le dam si colaci de salvare numai ca sa ajunga intregi
pe DUNA PART !!!

de istvan la 2 noiembrie 2011 - 14:07

pai au trecut in 1919 cand au eliberat Budapesta sau aveti memoria scurta si selectiva? Au fost primiti cu flori si colaci de populatie la fel ca in bekescsaba sau szolnok!in centrele acelor orase soldatii romani au defilat si au fost decorati de autoritatile vremii.Si regele Ferdinand a participat la acele evenimente iar apoi a fost prezent la CAREI impreuna cu regina Maria !!!

de eniko b la 2 noiembrie 2011 - 14:31

Cum adica un pic? Pai ar trebui sa alunge peste 40 din oras!? Sau asta nu mai e o problema?

de eniko b la 2 noiembrie 2011 - 14:31

40% din oras

de lovrin la 2 noiembrie 2011 - 16:09

IN CONCLUZIE LA TOT CE AM CITIT ACI! SA MA KK IN SPUMA VOASTRA DE UNGURI CA TARI MAI SUNTETI IN BUZE! MERGETI DREAK IN UNGARIA SI CLAMATI-VA ACOLO DREPTURILE. AJUNGE CA MA CENZUREAZA DE VA SPUN TOT CE CRED DESPRE VOI…VOI SUNTETI CEI SOVINI NU NOI KK narilor!

de horthy miklos la 2 noiembrie 2011 - 16:27

Da pe parlamentul ungar exista puse doua OPINCI ROMANESTI.STIATI???????,oare de ce?????????

de eu la 2 noiembrie 2011 - 16:42

ultimul banc.noua denumire a tarii vecine HUNGRY (cred ca se traduce FLAMAND)

de Iancu la 2 noiembrie 2011 - 18:25

Sus ii Iancu pe statuie si le da la ….. !

de beni la 3 noiembrie 2011 - 03:52

E numai una (opinca) si a fost pusa numai in 1919.

de fan la 3 noiembrie 2011 - 12:07

toti sovini sunt niste rahati indiferent ca e ungur sau roman nu este padure fara uscaturi cei de mai sus stiu dece

de TOKES la 17 noiembrie 2011 - 13:06

dar pe Erika a-ti vazut-o la bal ce frumoasa a fost cu rochia aia rosie si trandafirul rosu in par,a spus ca s-a distrat de minune,pacat ca nu a fost remarcata de unii!!!!!!

de .MM la 21 noiembrie 2011 - 09:40

Sa stiti,cu totii,ca la BALUL UNIRII 2009 s-a cantat si ungureste.Chiar primarul Kovacs a cantat cantece traditionale unguresti si romanesti,la microfon,iar participantii au dansat.Ne-am simtit,cu totii,foarte bine.Pacat ca la petrecerile unguresti nu se procedeaza la fel.

Lasati un comentariu