New York Times laudă România pentru tinerii talentaţi şi iniţiativa in business

• publicat la: 31 October 2011
New York Times laudă România pentru tinerii talentaţi şi iniţiativa in business

Cu toate că, de cele mai multe ori, ţara noastră atrage atentia jurnalistilor străini din cauza eternelor probleme cu rromii şi corupţia, The New York Times a decis luni să laude România.

Ce apreciaza şi admiră la România renumitul cotidian de peste ocean sunt talentul si potentialul tinerilor antreprenori, datorită cărora firmele si companiile nou-infiintate au inceput să prindă avânt.

“România are un număr important de avantaje faţă de vecinii din Europa de Vest, tinerii talentati fiind atuul principal pe o piata care tinteste din ce in ce mai mult recunoasterea internationala”, isi incepe articolul Palko Karasz, jurnalist al unuia dintre cele mai importante si influente publicatii din Statele Unite.

Presedintele Microsoft Europe, Jan Muehlfeit, a declarat pentru The New York Times ca “este foarte optimist in ceea ce priveste start-up-urile romanesti, talentul tehnologic al tinerilor fiind unul dintre principalele motive pentru care Microsoft a investit in Romania”.

Muehlfeit considera ca, in era Internetului, cu adevarat inovata prin cloud computing, o firma locala poate sa castige recunoastere internationala intr-un timp foarte scurt.

Termenul “cloud computing”, un nou brand in lumea dezvoltatorilor de software, descrie cam cum va arata lumea informatica in viitor. Cloud computing reprezinta una dintre componentele fundamentale ale Web 3.0.: tot ce inseamna putere de calcul, spatiu de stocare si software va coexista la un moment dat exclusiv pe Internet, intr-o retea complexa si imensa de servere care le va furniza utilizatorilor sub forma de servicii, accesibile pe niste dispozitive banale de navigare web, datorita cloud computingului.

Ca parte a operatiunilor din Romania, Microsoft ofera tehnologii gratuite, ajuta companii sa se conecteze cu investitori si sa suporte eforturile de marketing prin programul BizSpark pentru start-up-uri. In schimb, companiile partenere au dezvoltat noi aplicatii pentru platforma Microsoft.

România are tineri talentaţi

Articolul din New York Times subliniaza faptul ca sectorul privat a aparut recent in Romania, in urma cu doar doua decenii, dupa caderea regimului comunist. “In incercarea tarii de a prinde din urma statele vestice s-a nascut o noua generatie de antreprenori. Cu toate acestea, Romania are un numar important de avantaje fata de tarile din Europa de Vest”, scrie cotidianul american.

Romania are un apetit tehnologic ridicat, infrastructura broadband performanta, cunostinte tehnologice mari si salarii mici comparate cu tarile din vest. Companii ca Oracle, Microsoft sau Intel sunt prezente pe piata locala, investind in call centere, dezvoltare de software si servicii de suport.

Start-up-urile romanesti sunt unele dintre cele mai promitatoare din Europa. Cotidianul The Telegraph din Marea Britanie a colaborat cu blogul TechCrunch pentru a compila top 100 start-up-uri tehnologice din Europa, lista incluzand trei companii pornite din Romania.

School for Startups

Bazata pe o curricula britanica, “School for Start-ups” are 200 de studenti in acest an, in Bucuresti si Cluj. Pentru anul urmator, a inceput sa accepte studenti si din tarile straine. Fondatorii programului spera ca Romania sa devina un centru regional pentru dezvoltarea antreprenoriala.

Karen E. Wilson, membru al fundatiei americane Kauffman, a vizitat Romania in toamna. Fundatia Kauffman sustine initiative globale precum “Start-up Weekend and Global Entrepreneurship Week”, in cadrul careia au loc evenimente la nivel local.

“Am fost uimita de cât de multe se intâmpla in aceasta regiune acum. Oamenii isi dau seama că există multe oportunitati prin antreprenoriat si inovatie”, a spus Wilson.

“Start-up Weekend”, un eveniment de 54 de ore, va avea loc intre 11 si 13 noiembrie la Bucuresti. Pe parcursul unui weekend de discutii, participantii vor incerca să-si dezvolte ideile de afaceri.

Cu două zile inainte, pe 9 – 10 noiembrie, la Bucureşti va avea loc şi conferinta “How to Web”, care va reuni antreprenori de succes si specialisti pentru discutii legate de inovare, directii de dezvoltare pe Internet, analiza afacerilor si tehnologii avansate.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu