Preţul carburanţilor explodează. În 2012 litrul de benzină ajunge la 7 lei

• publicat la: 4 octombrie 2011
Preţul carburanţilor explodează. În 2012 litrul de benzină ajunge la 7 lei

Preşedintele Asociaţiei Benzinarilor Particulari, Ion Tache, crede că preţurile carburanţilor vor ajunge la finele acestui an peste 6 lei, iar anul viitor benzina şi motorina vor costa 7 lei/litru.

Declaraţia acestuia a fost făcută la Europa FM, în contextul calculării accizelor la cursul leu/euro comunicat ieri de Banca Central Europeană de 4,3001 lei pentru un euro faţă de valoarea de 4,2655 lei, curs la care se calculează accizele în acest an.

“Dacă se merge în trendul acesta la sfârşitul anului o să ne ducem peste 6 lei/litru la aproape toate produsele petroliere. Iar anul viitor nu ştiu ce minune s-ar putea ivi ca să nu ajungem la 7 lei pe produsul petrolier referindu-mă la produsele de bază motorină şi benzină”, a declarat Ion Tache, pentru Europa FM.

În prezent cei mai mari jucători de pe piaţa petrolieră practică preţuri între 5,3 lei/litru şi 6,13 lei în cazul benzinei şi între 5,32 lei şi 5,75 lei/litru la motorină.

sursa capital.ro

comentarii

de vasile la 4 octombrie 2011 - 14:42

Majoritatea tarilor europene au pretul de 6.79 ron/litru de benzina. Nu inteleg de e atat de mare mirarea, la fel ca si Jucu. Romania nu e bula ci parte a unui intreg. Prin urmare, aceleasi preturi din Vest vor ajunge sa loveasca si Estul.

Lasati un comentariu