S-au publicat modele de subiecte pentru Evaluarea naţională şi Bac 2012

• publicat la: 31 October 2011
S-au publicat modele de subiecte pentru Evaluarea naţională şi Bac 2012

Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul www.subiecte2012.edu.ro modelele de subiecte pentru examenele naţionale din anul 2012, precum şi baremele de evaluare şi notare.

Modelele de subiecte pentru evaluarea competenţelor şi pentru probele scrise sunt însoţite de precizări privind scopul evaluării, statutul disciplinei, structura subiectelor, competenţele de evaluat, detalii privind evaluarea, inclusiv baremele de evaluare şi de notare.

Ghid pentru Bacalaureat 2012

La evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a se regăsesc modelele de subiecte pentru Limba şi literatura română şi Matematică, precum şi pentru Limba şi literatura maternă (şase discipline). Pentru examenul de Bacalaureat 2012 este prezentat un ghid privind desfăşurarea probelor A şi B (de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limbile materne), a probei C (de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu) şi a probei D (de evaluare a competenţelor digitale).

Modele pentru toate probele de evaluare a competenţelor

De asemenea, sunt publicate modele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, dar şi pentru probele scrise şi anume pentru Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă (şapte discipline), Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie şi pentru cele cinci discipline socio-umane (Economie, Filosofie, Logică şi argumentare, Psihologie, Sociologie). Pentru proba C sunt publicate modele structurate în funcţie de conţinutul probei: înţelegerea unui text audiat, proba scrisă şi proba orală, corespunzătoare celor zece limbi de circulaţie internaţională studiate în liceu.

Modelele sunt orientative şi au ca scop familiarizarea elevilor şi a profesorilor cu tipul de subiecte, precum şi cu nivelul de dificultate al acestora.

sursa evz.ro

Lasati un comentariu