Serviciul de Asistenţă Socială ne informează

• publicat la: 4 octombrie 2011
Serviciul de   Asistenţă Socială  ne informează

După cum vă informam in urmă cu două săptămâni, ajutoarele comunitare pentru cele 2.265 de persoane indreptăţile să il primească trebuie să ajungă la Carei  cât de curând.

Nerăbdarea celor care vor beneficia de aceste ajutoare,redată prin desele lor intrebări legate de o  dată certă a distribuirii lor, ne-au determinat să luăm legătura cu şef  Serviciu  Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Carei.Potrivit celor declarate de Monica Radu,cel mai probabil acestea vor sosi după 10 octombrie, la o dată ce va fi comunicată in presă şi se vor distribui in acelaşi loc ca şi anul trecut adică la garajele din curtea DSPL.

O persoană beneficiază de ajutor o singură dată în cadrul planului şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţine, la data distribuirii ajutoarelor, chiar dacă se regăseşte la acea dată în mai multe dintre categoriile prevăzute de lege.

In ce priveşte ajutoarele pentru incălzire,incepând cu iarna aceasta condiţiile de acordare vor fi mai drastice iar dosarele de ajutoare pentru încălzire vor fi verificate în proporţie de  60%  faţă de numai 3%, cum era până acum.

Anchetele sociale vor fi efectuate acasă ori la reşedinţa familiei care a cerut ajutorul şi prin ele se va verifica dacă un beneficiar deţine cumva bunuri şi proprietăţi care să facă parte din  lista neagră , adică  proprietăţi care nu permit acordarea acestui ajutor.

O familie cu cel puţin trei membri va putea beneficia de ajutoare dacă nu are fâneţe şi păduri mai mari de trei hectare, sau livezi, vii, grădini de legume şi de flori cu o suprafaţă de peste 1,5 hectare.

Dacă terenul intravilan sau extravilan pe care se află casa, plus alte terenuri arabile sau pe care se poate construi depăşesc 1.000 de metri pătraţi nu veţi fi admişi la acordarea ajutorului de incălzire.Nu vor primi ajutor nici cei care au depozite bancare de peste 3.000 de lei sau au  în proprietate, în concesiune, închiriere sau orice altă formă de deţinere un bun  de pe lista interzisa.

Sunt excluşi de la plata ajutorului de incălzire şi cei care au motorete, scutere, motociclete sau autoturisme cu o vechime mai mică de 10 ani, cu excepţia motorizatelor pentru persoane cu dizabilităţi, sau persoanele care  deţin autoutilitare, autocamioane, remorci, rulote, autobuze şi microbuze deoare ce se  presupune că ele pot aduce venituri.

La utilaje agricole sau de prelucrat lemnul, pe lista neagră se află tractoarele, presa de ulei, moara de cereale, combina agricolă, drujba şi gaterul.

Nu puteţi accesa ajutoare de încălzire nici dacă aveţi peste trei bovine sau mai mult de cinci porci,  de 20 de oi/capre, sau peste 15 familii de albine.

In acest an  a crescut plafonul de venit al beneficiarilor de ajutoare de încălzire. Anul trecut, statul a acordat subvenţii între 100% şi 10% celor cu venituri de până la 615 lei pe membru de familie. Din iarna 2011 – 2012, plafonul de venit pe membru de familie a crescut la 786 de lei (unde se acordă o subvenţie de 5%), iar pentru persoanele singure, la 1.082 de lei.

Tot  de la Biroul de Asistenţă Socială am aflat că  nici până la această dată nu s-au primit sumele cuvenite insoţitorilor persoanelor cu handicap grav.In unele cazuri, situaţia acestora este disperată deoarece trăiesc numai din aceşti bani.Menţionăm că salariile acestor persoane nu au mai fost plătite din luna iunie.

redactia

Lasati un comentariu