17 noiembrie, ziua din care toate ţigările vor fi altfel. „Cel mai sigur e să nu fumezi deloc”

• publicat la: 15 noiembrie 2011
17 noiembrie, ziua din care toate ţigările vor fi altfel. „Cel mai sigur e să nu fumezi deloc”

Toate ţigările vândute în Europa vor trebui să aibă o „capacitate redusă de incendiere” (CRC), începând din 17 noiembrie, autorităţile naţionale având rolul de a controla punerea în aplicare a acestei noi măsuri de siguranţă împotriva incendiilor, potrivit standardelor de siguranţă ale UE.

Ţigările lăsate nesupravegheate reprezintă una dintre cauzele principale ale incendiilor soldate cu decese în Europa, informează Mediafax.Dovezile arată că numărul de decese poate fi redus cu peste 40 la sută prin introducerea ţigărilor cu „capacitate redusă de incendiere” (CRC). Aceasta înseamnă ţigarete care se sting automat când sunt lăsate nesupravegheate şi care, în consecinţă, sunt mai puţin susceptibile să provoace un incendiu. Noile ţigări conţin două sau trei benzi de hârtie mai densă, care încetinesc procesul de ardere şi duc la stingerea ţigărilor dacă acestea nu sunt fumate în mod activ.

Această măsură de siguranţă este deja practicată în unele ţări ale lumii (SUA, Canada, Australia), dar şi în state UE, în Finlanda, din aprilie 2010, se arată într-un comunicat de luni al CE.

„Cel mai sigur e să nu fumezi deloc”

Începând din 17 noiembrie, odată cu publicarea noilor standarde de siguranţă în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, toate ţigările vândute în Europa vor trebui să fie conforme cu aceste măsuri. Autorităţile naţionale vor avea rolul de a controla punerea în aplicare a acestei noi măsuri de siguranţă împotriva incendiilor.

sursa gandul.info

Lasati un comentariu