5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 07.11.2011

• publicat la: 7 noiembrie 2011
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 07.11.2011

Mafia imobiliară vrea să ia cu japca Dămăroaia, Guvernul Boc trebuie să mai dea afară 40.000 de funcţionari ca să ajungă la numărul de pe vremea guvernului Năstase şi giganţii petrolului se bat pe Marea Neagră românească. Citeşte pe larg revista presei din 7 noiembrie 2011.

Zf: Guvernul Boc trebuie să mai dea afară 40.000 de funcţionari ca să ajungă la numărul de pe vremea guvernului Năstase

La sfârşitul lunii iulie 2011 erau înregistraţi, conform Institutului de Statistică, 199.000 de funcţionari în administraţia publică şi apărare, cu 40.000 mai mult decât în decembrie 2004, anul când PDL a venit la putere împreună cu PNL. Cei 199.000 de funcţionari sunt inima sistemului birocratic, ei fiind în primul rând funcţionarii publici din ministere, agenţii guvernamentale şi aşa-numitele „deconcentrate”, adică reprezentanţele ministerelor în judeţe. În total, Guvernul spune că există 1,23 milioane de bugetari, dar aici intră şi personalul din educaţie şi sănătate, adică personalul productiv şi nu funcţionăresc.

EVZ: Mafia imobiliară vrea să ia cu japca Dămăroaia. Cele mai valoroase terenuri din zona lacului Băneasa sunt câştigate hectar cu hectar de moştenitori. În capul mesei stau samsarii Mihai Cuptor şi Lucia Cherecheş. Cea mai mare moşie din Capitală, 200 de hectare în zona Casei Presei Libere, în valoare de sute de milioane de euro, este disputată în această toamnă în sălile de tribunal. La sfârşitul lunii octombrie, Ministerul Apărării Naţionale a pierdut la Curtea de Apel, irevocabil, locaţia de lux „Clubul Generalilor”.

Adevărul: Giganţii petrolului se bat pe Marea Neagră românească. Resursele neexploatate de petrol ale României atrag ca un magnet marile companii ale lumii, care sunt gata să investească la noi miliarde de euro pentru a extrage ţiţei şi gaze. În condiţiile în care rezervele dovedite de petrol ale lumii ne mai ajung doar 50 de ani la producţia actuală, toată lumea se orientează spre zonele necercetate încă. Marea Neagră este una dintre ele şi, până acum, adâncimea ei nu a permis prospecţiuni foarte exacte. Însă echipamentele au evoluat, iar acum apele adânci sunt noua provocare.

Dailybusiness: Cum va fi 2012 in imobiliare? „Prudenta, cuvantul cheie”. Piata imobiliara din Romania a avut un start promitator in acest an, insa din august-septembrie, gradul de prudenta a crescut, iar acest trend se va mentine si in primele 6 luni din 2012, considera Razvan Iorgu (foto), managing director al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Romania.

România liberă: Cât va creşte economia în 2012? Industria, serviciile şi agricultura vor asigura anul viitor ingridientele pentru o creştere economică modestă. Potenţialul de creştere al economiei româneşti este de 2-2,5% în 2012, iar industria, serviciile şi agricultura au rămas principalele motoare ale acestei creşteri, consideră directorul general al ING Bank România, Mişu Negriţoiu.

sursa money.ro

Lasati un comentariu