5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 25.11.2011

• publicat la: 25 noiembrie 2011
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 25.11.2011

Ce revoluţie se pregăteşte în sistemul de sănătate românesc, Nokia se desparte azi de primii 500 de angajati şi cum sapă Metrorex tunel prin buget. Citeşte pe larg revista presei din 25 noiembrie 2011

România liberă: Metrorex sapă tunel prin buget. Compania de laTransporturi este parazitată de numeroase contracte oneroase privitoare la publicitatea în staţii, furnizare de energie şi reparaţii material rulant. Societatea Comercială de Transport cu Metroul Bucureşti – Metrorex nu reuşeşte nici măcar cu subvenţiile substanţiale acordate  de stat să se menţină financiar pe linia de plutire. Potrivit bilanţului depus pentru 2010 la Ministerul Finanţelor, Metrorex a avut venituri de 549 milioane lei şi cheltuieli de 600 milioane lei, pierderea fiind de aproximativ 50 milioane lei.

Adevărul: Revoluţie în Sănătate: Cum se împart banii şi care sunt modificările viitoarei legi Autorităţile pregătesc o nouă lege a sănătăţii care va schimba în mod radical organizarea sistemului sanitar. Pacienţii vor putea alege între mai multe case de asigurări private şi vor opta pentru diverse spitale, clinici şi medici. Legea deschide calea caselor de asigurări private din România şi introduce astfel o concurenţă între diverşii furnizori de servicii: spitale, clinici, cabinete medicale, farmacii. Astfel, aceştia din urmă vor trebui să negocieze cu asigurătorii, ceea ce, susţin iniţiatorii legii, va fi în beneficiul pacienţilor care vor putea alege între mai multe case de asigurări de sănătate, între mai mulţi furnizori de servicii şi vor putea opta şi pentru plata unei asigurări suplimentare.

Ştiri de Cluj: Nokia se desparte azi de primii 500 de angajati! Vor primi smartphone -urile Nokia 500. Activitatea de la fabrica Nokia din comuna Jucu va fi sistata din 30 noiembrie, iar vineri seara va iesi pe poarta unitatii primul schimb concediat de finlandezi. Pe durata a sase zile, toti cei 1.830 de angajati ai Nokia vor fi concediati. „Schimbul B intra in fabrica la ora 7.00 dimineata si vom iesi seara. Noi suntem primii care punem punct activitatii de la Jucu si pana in 30 noiembrie vor urma si celelalte schimburi”, a declarat pentru Stiri de Cluj Bogdan Colceriu, unul dintre angajatii de la Jucu. Cei 500 de muncitori care isi vor incheia vineri activitatea de la Jucu vor primi si celebrele telefoane Nokia 500.

ZF: Finanţele trebuie să facă titlurile de stat mai accesibile şi să le promoveze mai mult ca să le vândă populaţiei. Finanţarea statului devine o problemă tot mai dificilă în contextul actual, când pieţele financiare sunt cu nervii întinşi la maximum,iar costurile de finanţare, reprezentate de randamentele cerute de investitori la titlurile de stat cresc de la o zi la alta, odată cu de-acum fai­moa­sele CDS-uri. În aceste condiţii, statul are puţine opţiuni şi ar trebui să se îndrepte şi către populaţie sau către companiile locale pentru a strânge bani. Nu prin taxe şi impozite mai mari, ci vânzându-le titluri de stat.

EVZ: Criza s-a accelerat. Ce rol jucăm în noua ordine a UE
Nici cea mai mare putere europeană nu mai trezeşte încredere investitorilor. În Europa, criza înaintează cu viteză mare, iar România va resimţi efectele prin scumpirea împrumuturilor. La nivelul pieţelor financiare, efectul crizei europene este resimţit imediat. Faptul că Germania se confruntă cu costuri mai mari de finanţare „este o consecinţă firească a crizei datoriilor, care a tot fost mutată de colo-colo, până când chiar şi Germania, care devine garantorul pentru întreaga economie europeană, începe să suporte povara statelor afectate, precum Grecia, Spania, Italia”, a comentat, pentru EVZ, analistul economic Aurelian Dochia.

sursa money.ro

Lasati un comentariu