Antena 3, premiul special al juriului la AIB 2011 Londra

• publicat la: 10 noiembrie 2011
Antena 3, premiul special al juriului la AIB 2011 Londra

Antena 3 a fost premiată la Londra, în cadrul galei premiilor International Media Excellence Awards. Echipa emisiunii „În premieră” a primit Premiul Special al Juriului pentru documentarul „Turda, Oraşul Otrăvit”, realizat de Andrei Ciurcanu, Mihai Dina şi Zsolt Lenard (foto).

Materialul realizat de echipa „În premieră“ a fost premiat la cea mai râvnită categorie a competiţiei, categoria „Best Investigative documentary – TV” (Cel mai bun documentar de investigaţie pentru TV), unde a concurat cu materiale realizate de televiziunile CNN International, BBC, Aljazeera English sau Channel News Asia.

„Cel mai frumos premiu au fost cei câţiva români care au venit să ne întâmpine aici, în faţa castelului în care s-au decernat premiile. Au venit special din celălalt capăt al Londrei să ne spună că se uită la noi în fiecare seară, că trăiesc cu Antena 3“, a declarat Carmen Avram după decernarea premiilor.

“Oraşul otrăvit”, este povestea incredibilă despre pământul otrăvit cu tone de mercur din inima oraşului Turda, unde toată populaţia respiră vapori de mercur şi praf cancerigen în fiecare zi.

Carmen Avram şi echipa emisiunii “În premieră” au mai fost nominalizaţi cu materialul “Români pe drumuri” la categoria Current Affairs Documentary – TV, în timp ce o a treia nominalizare a venit pentru modul în care Antena 3 a acoperit, în timpul emisiunii Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu, tragedia de la maternitatea Giuleşti. La categoria Clearest coverage of a single news event – TV, Antena 3 a concurat cu materiale de la televiziuni ca Aljazeera English, care a relatat despre moartea lui Osama bin Laden, BBC World News, care a transmis informaţii despre cutremurul şi tsunamiul din Japonia,  CBS cu o ediţie a renumitei producţii “60 minutes” sau Sky News care a acoperit criza din Egipt.

Premiile International Media Excellence Awards sunt acordate de The Association for International Broadcasting. Antena 3 a fost singura televiziune din România care a ajuns în finala premiilor AIB 2011, alături de alte posturi de televiziune imense ca renume şi profesionalism: CNN International, Aljazeera English, Swiss Television sau BBC London.

„Noi, cu bugete infinit mai mici, cu posibilităţi mai mici decât ei, dar cu talente uriaşe am reuşit să facem nişte lucruri importante şi sunt foarte fericit“, a declarat Mihai Gâdea, director general Antena 3.

comentarii

de Bogdan la 13 noiembrie 2011 - 19:35

Felicitari!

Lasati un comentariu