Averizare de călătorie in Italia

• publicat la: 5 noiembrie 2011
Averizare de călătorie in Italia

Ministerul Afacerilor Externe a atenţionat, sâmbătă, cetăţenii români care doresc să călătorească in Italia că in următoarea perioadă vor avea loc mai multe greve ale transportatorilor cât şi manifestaţii ale elevilor şi studentilor.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al MAE, la 7 noiembrie este programata o greva de 24 de ore a lucratorilor din transportul public local.

„Va fi asigurat transportul in orele de varf, precum si serviciile considerate esentiale. In aceeasi zi este programata greva angajatilor Societatii de handling ‘Sea e Sea’, care isi desfasoara activitatea in aeroporturile din Milano (Linate si Malpensa)”, se arata in comunicatul de presa.

Totodata, in perioada 8-11 noiembrie este programata o greva a lucratorilor din statiile de distributie a carburantilor. Benzinariile vor fi inchise din data de 8 noiembrie 2011 incepand cu ora 19:30, pana in data de 11 noiembrie 2011, ora 7:00.

De asemenea, statiile de distributie a carburantilor situate pe autostrazi vor fi inchise in perioada 8 noiembrie (ora 22:00) – 11 noiembrie (ora 06:00).

In data de 16 noiembrie 2011 (ora 21:00) este programata o greva generala, de 24 de ore, a transportatorilor. Va fi afectat transportul aerian si transportul feroviar. Transportul public local va asigura doar serviciile esentiale.

MAE atentioneaza asupra faptului ca in data de 17 noiembrie, cu ocazia ‘Zilei internationale a studentilor”, sunt programate manifestatii ale elevilor si studentilor pe intreg teritoriul Italiei.

In data de 26 noiembrie (ora 21:00) este programata o greva de 24 de ore a angajatilor din domeniul feroviar – Societatile Trenitalia si Trenord.

„Pentru a evita aparitia unor situatii neplacute pe parcursul deplasarii in Republica Italiana, cetatenii romani sunt sfatuiti sa se intereseze din timp asupra situatiei de pe plan local, evitand zonele unde au loc miscari de protest”, mai recomanda MAE.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu