Băsescu: „Ţin foarte mult la chestiunea asta. Că sunt 12, 14 sau 18, trebuie să treceţi la înlocuirea judeţelor”

• publicat la: 3 noiembrie 2011
Băsescu: „Ţin foarte mult la chestiunea asta. Că sunt 12, 14 sau 18, trebuie să treceţi la înlocuirea judeţelor”

Reîmpărţirea administrativă a ţării este pusă din nou pe agenda PDL de către Traian Băsescu. Strânşi la Vila Lac pentru a petrece aniversarea preşedintelui, democrat-liberalii au primit noi indicaţii din partea şefului statului.

După ce a primit urările de rigoare şi a ciocnit un pahar de şampanie cu invitaţii săi, Băsescu le-a transmis acestora că trebuie să impună în Coaliţie înlocuirea judeţelor cu noile structuri, temă dezbătută în ultima perioadă: „Ţin foarte mult la chestiunea asta. Că sunt 12, 14 sau 18, trebuie să treceţi la înlocuirea judeţelor”, le-a spus preşedintele pedeliştilor adunaţi ciorchine la una dintre mese.

Conform surselor gândul, şeful statului a precizat că întreaga problemă a noii structuri teritoriale trebuie tranşată până la finalul acestui an şi că nu trebuie ocolită varianta asumării răspunderii guvernului.

Unul dintre argumentele şefului statului pentru regândirea hărţii României a fost, potrivit aceloraşi surse, faptul că doar aşa pot fi atraşi bani europeni pentru punerea în practică a unor proiecte regionale de anvergură.

UDMR-iştii nu au fost pe lista de invitaţi

Întâlnirea de joi i-a reunit pe marea majoritate a deputaţilor PDL, UNPR şi ai minorităţilor naţionale, însă o parte a senatorilor democrat-liberali au lipsit, aceştia aflându-se în teritoriu încă de luni seară. Niciun parlamentar al UDMR nu a fost însă prezent la Vila Lac, surse din conducerea Uniunii precizând, pentru gândul, că nu au primit nicio invitaţie.

„Eu nu ştiu de vreo invitaţie. Am fost într-o delegaţie, vorbiţi cu colegii mei”, a declarat, pentru gândul, senatorul UDMR Verestoy Attila. „Eu personal nu am fost invitat, dar, la urma urmei, fiecare, de ziua lui, invită pe cine vrea”, a spus, pentru gândul, şi liderul deputaţilor Uniunii, Mate Andras Levente. Cât priveşte planul de reorganizare pe care şeful statului l-a trasat pedeliştilor, deputatul UDMR s-a arătat sceptic că acesta va avea şi acceptul Uniunii. Mai mult, Mate a precizat că la nivelul Coaliţiei subiectul nu a mai fost discutat. „Eu particip la toate şedinţele de Coaliţie şi tema reorganizării nu a mai fost atinsă”, a spus el.

Glume prezidenţiale

Chiar şi fără udemerişti, sala a fost arhiplină, Traian Băsescu făcând şi câteva glume: „Nu vă supăraţi că nu apuc să dau mîna cu toţi, dar sunteţi cam mulţi”. După o gustare şi un pahar de vin, democrat-liberalii i-au înmânat acestuia şi câteva cadouri. Cel care l-a încântat cel mai mult pe preşedinte a fost un tablou reprezentând portul Anvers.

sursa gandul.ro

Lasati un comentariu