BILANŢUL DE ACTIVITATE AL ITM SATU MARE

• publicat la: 15 noiembrie 2011
BILANŢUL DE ACTIVITATE AL ITM SATU MARE

La sediul Inspectoratului Teritorial de Munca Satu Mare a avut loc o conferinta de presa in cadrul careia,inspectorul sef, Cristian Sasu si inspectorii sefi adjuncti Sabin Pop si Alin Dan, au prezentat bilantul activitatii institutiei pe primele 9 luni ale anului curent. Conform declaratiei directorului Cristian Sasu, aceasta perioada a fost una plina de evenimente atat la nivel national cat si international.

Odata cu intrarea in vigoare a noului cod al muncii, incepand cu data de 1 mai 2011, a urmat o intensificare a controalelor inspectorilor ITM cu scopul de a depista angajatorii care promoveaza munca nedeclarata.

Astfel in primele 9 luni ale anului au avut loc 962 de controale. In cadrul acestora au fost depistati 116 angajatori cu munca nedeclarata in folosul carora munceau fara forme legale 190 de persoane.

S-au aplicat amenzi in valoare de 941.000 de lei, total din care 662.000 de lei au fost aplicate dupa intrarea in vigoare a noului cod al muncii. In judetul nostru cele mai multe nereguli au fost depistate in domeniile de activitate transporturi si alimentatie publica. In perioada urmatoare ITM Satu Mare isi propune sa efectueze controale pentru a prelua date statistice cu privire la activitatea fermierilor.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu