Ce de bani fac austriecii pe spatele românilor!

• publicat la: 10 noiembrie 2011
Ce de bani fac austriecii pe spatele românilor!

Incredibil dar adevărat: deşi exploatează resursele naturale  ieftine ale Româiei, Petrom reuşeşte să raporteze profit record pe nouă luni din acest an, mai mare chiar şi decât profitul record făcut pe întreg anul trecut. În aceste condiţii, austriecii de la OMV, acţionarul principal al Petrom, reuşesc să facă jumătate din profitul pe care îl realizazează în toată Europa doar în România.

Cea mai mare companie românească listată la Bursa  e Valori Bucureşti, Petrom a făcut un profit net de 695 milioane de euro în primele nouă luni, dublu faţă de nivelul de nivelul stabilit în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor raportate de companie pe bursă, citate de JURNALUL NAŢIONAL. Aceasta după ce, aminteşte GÂNDUL, Petrom a consemnat de-a lungul întregului an 2010, un câştig record pe vremea aceea de 525 milioane de euro.

Aceste rezultate, susţine ADEVĂRUL, le-au depăşit chiar şi pe cele mai optimiste aşteptate pentru întregul an 2011. Mariana Gheorghe, director general Petrom a explicat, pentru ROMÂNIA LIBERĂ, că reluarea creşterii în mai multe sectoare economice a impulsionat vânzările de carburanţi. Cu toate acestea .JURNALUL NAŢIONAL remarcă faptul că volumele de benzină, motorină şI GPL vândute au scăzut cantitativ. Atunci, care este explicaţia?

Creşterea preţurilor, explică JURNALUL NAŢIONAL, este cea care a făcut ca şi în aceste condiţii, per total, vânzările Petrom să crească cu 28% faţă de primele nouă luni ale anului trecut. Compania este controlată de grupul OMV, care deţine 51,01% din acţiuni, în timp ce statul român are prin Ministerul Economiei 20,64% din titluri. Iar Petrom a reuşit performanţa de a genera aproape jumătate din profitul OMV pe primele nouă luni. Însă, uitându-ne la cifrele aferente primelor nouă luni, este posibil ca, la 31 decembrie, Petrom să se apropie vertiginos sau chiar să ajungă la pragul de un miliard de euro. Ar fi pentru prima dată, remarcă ADEVĂRUL, când o companie românească ar atinge această ştachetă din punctul de vedere al profitului net.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu