Deputaţii au dat liber la EUTANASIEREA MAIDANEZILOR. Tu eşti de acord?

• publicat la: 22 noiembrie 2011
Deputaţii au dat liber la EUTANASIEREA MAIDANEZILOR. Tu eşti de acord?

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 168 de voturi „pentru”, 111 voturi „împotrivă” şi 14 abţineri, Legea privind câinii comunitari. Potrivit actului normativ, câinii fără stăpân pot fi eutanasiaţi la decizia administraţiei locale, numai după consultarea cetăţenilor din localitatea respectivă prin referendum, sondaj sau adunare de cartier.

Astfel, câinii fără stăpân pot fi ţinuţi în adăposturi maximum 30 de zile după care, în funcţie de decizia autorităţii locale, aceştia pot fi eutanasiaţi, păstraţi în adăposturi sau returnaţi în teritoriu sau să se aleagă o soluţie combinată între acestea.

Câinii agresivi, grav bolnavi sau bolnavi incurabil vor putea fi eutanasiaţi în trei zile de la capturare, dacă nu sunt revendicaţi.

Legea a fost adoptată după mai multe săptămâni de amânări. Viceliderul grupului PSD Aura Vasile a propus şi de această dată retrimiterea proiectului la comisie, însă propunerea a fost respinsă prin vot de către plen.

Camera Deputaţilor este forul decizional în privinţa acestui act normativ.

„Nu mai pot, mai bine mă aruncam de la balcon să apăr câinii”

Iubitorii de animale au ieşit în lacrimi după şedinţa Camerei Deputaţilor. „Nu mai pot, mai bine mă aruncam de la balcon să apăr câinii”, spune o doamnă în timp ce plânge în hohote. Supraveghetorii o susţin de mâini ca să nu păţească ceva. „Merită doamnă?”, este întrebată de oamenii de ordine

„Nu îmi vine să cred că trăiesc aşa ceva, de patruzeci de ani apăr câinii”, spune doamna în vârstă. Vociferările împotriva celor care au dat liber eutanasierii câinilor s-au auzit din ce în ce mai puternic pe scările din Palatul Parlamentului.

„Să se aleagă praful de ei pentru că au votat aşa ceva”, îi blesteamă o altă doamnă, în timp ce asculta îndemnurile peremistului Marius Marinescu să meargă să protesteze în faţa Palatului Cotroceni. „Mai bine o eutanasiază pe Udrea”, ţipă o doamnă creaţă cu lacrimi în ochi.

Printre ei se naşte dilema cum îi pot pedepsi pe cei care au votat împotriva animalelor. „Votul a fost secret”, susţine o voce, în timp ce o altă doamnă o contrazice. „Votul a fost electronic, nu a fost secret, putem să vedem cine a votat. Putem să nu îi mai votăm”, este sentinţa pe care o pronunţă împotriva celor care au votat împotriva dorinţei lor.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat că „salută” votul dat astăzi de Camera Deputaţilor, în privinţa câinilor fără stăpân.

„Lăsând la o parte prejudecăţile şi falsele argumente, au reglementat situaţia câinilor comunitari. În calitate de ministru al Administraţiei şi Internelor am responsabilitatea de a mă implica activ în creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi nu pot să rămân indiferent atunci când oamenii reclamă la unităţile de poliţie sau la primării situaţii în care se simt ameninţaţi în spaţiile publice”, a declarat Igaş, printr-un comunicat de presă.

„De-a lungul timpului, nu puţini au fost aleşii locali care au solicitat legiferarea situaţiei câinilor vagabonzi care au împânzit străzile localităţilor ţării, punând în pericol sănătatea oamenilor şi chiar viaţa acestora. Aşadar, îi felicit încă o dată pe deputaţi pentru că au adoptat o lege necesară pentru o societate civilizată”, a mai spus ministrul de Interne.

sursa gandul

comentarii

de Avaramu la 22 noiembrie 2011 - 15:43

..
daa
daa
demult
trebuia…

de student la 23 noiembrie 2011 - 19:42

Dragi cititori, vi se pare cumva ca cei ce au votat eutanasierea cainilor ii intereseaza cumva de soarta celor saraci, a copiilor strazii, a batranilor ?nici vorba. Acestia au nevoie mare de bani cat mai repede pentru campania electorala, sa-si asigure scaunul, influentele, sa-si asigure castiguri furand,inseland, pentru ei si familiile lor. Acesti maidanezi nu pot vorbi, nu pot spune ca sunt nedreptatiti, nu-i vina lor ca s-au inmultit. Au lasat frau liber inmultirii pentru a castiga cat mai multi bani prin eutanasiere. Alesii nostri stiu sa castige bani. Un mare filozof spunea, pe om il cunosti dupa cum priveste cainele. Alesii nostri acorda cumva atentie copiilor strazii,a pensionarilor, a celor bolnavi, a oamenilor fara loc de munca, Ar iesii ceva banii pentru alesii nostri, oameni buni cine omoara un un caine fiti sigur ca omoara si un om. Ce alte dovezi sunt necesare la ce nivel de trai avem? fara locuri de munca, salarii,pensii mizerabile, oameni bolnavi fara ajutor, din ce in ce mai multi copii fara carte, neavand posibilitati sa-si cumpere imbracaminte, carti. Oameni buni, bunastarea noastra nu creste prin omorarea necuvantatoarelor. E bine sa gandim noi, sa nu ne lasam tot timpul manipulati.Sfintele Sarbatori sa va aduca sanatate,bucurii, ganduri bune, indiferent din ce nationalitate facem parte, Doamne Ajuta!

Lasati un comentariu