Elveţia magia culorilor, magia sunetelor

• publicat la: 23 noiembrie 2011
Elveţia magia culorilor, magia sunetelor

Jubileu româno – elveţian 100 de ani de relaţii diplomatice la Oradea

Proiectul ,,Elveţia magia culorilor, magia sunetelor”,organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor cu sprijinul Ambasadei Elveţiei în România şi a Filarmonici de Stat Oradea a cuprins o expoziţie de artă fotografică, un concert de pian (recital de improvizaţie) şi un Master Class de improvizaţie la pian (muzică clasică) după cum urmează:

  1. Vineri, 18 Noiembrie 2011, orele 18:00 – Vernisaj artă fotografică Dumitru Băruţa la Filarmonica din Oradea

Evenimentul a cuprins 60 de lucrări fotografice realizate de artistul bihorean în Ţara Cantoanelor. O excursie vizuală oferită iubitorilor de artă orădeni, cu menirea de a le prezenta frumuseţile Elveţiei prin intermediul obiectivului aparatului foto.

Expoziţia s-a bucurat de prezenţa unor numeroase personalităţi locale, senatorul Cornel Popa, deputatul Nicolae Jolţa, Ligia Mirişan, directoarea Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai” din Oradea, Daniel Vulcu, directorul Teatrului Regina Maria din Oradea  dar şi de participarea  cvartetului de coarde ,,Re-belle” care a asigurat o ambianţă plăcută vernisajului.

Deschiderea şi moderarea evenimentului i-a aparţinut directorului Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor,Radu Pavel – care a dat citire ţi discursului ambasadorului Elveţiei în România, Livio Hurzeler.

Cei interesaţi încă pot vizita expoziţia, la Filarmonica din Oradea, până pe 20 Decembrie a.c., fiind deschisă publicului larg între orele 10:00 – 18:00.

  1. După vernisajul de artă fotografică, a urmat  de la orele 19:00 tot la Filarmonica din Oradea,  recitalul de pian susţinut de David Marteau, profesor de improvizaţie la pian în cadrul Conservatorului de muzică din Geneva.
  1. Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011, orele 10:00 Master Class improvizație la pian

La improvizaţia de pian au luat parte cinci cursanţi, de vârste diferite dar foarte talentaţi.

  1. Ungur Flavia Alexandra – 11 ani
  2. Caba Beniamin – 15 ani
  3. Aron Sorin – Sandor
  4. Rethi Brigitta Eva
  5. Garai Zsolt

Dacă unii dintre participanţi au dorit să-l impresioneze pe profesorul elveţian cu arii celebre precum Consolare lui Franz Liszt (Garai Zsolt), alţii s-au prezentat cu compoziţii proprii (Rethi Brigitta – Eva) sau cu piese moderne cântate de Eminem & Rihanna – Love the way you lie (Ungur Flavia Alexandra) sau de Coldplay – Clocks (Caba Beniamin).

Cursul a avut o durată de două ore şi jumătate şi s-a încheiat cu înmânarea Diplomelor de Participare de către profesorul David Marteau şi directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Radu Pavel.

Lasati un comentariu