Invenții cărora nu le dai atenție, dar fără de care nu ai putea trăi

• publicat la: 11 noiembrie 2011
Invenții cărora nu le dai atenție, dar fără de care nu ai putea trăi

Sunt foarte multe lucruri pe care le folosim foarte des și ni se par de-a dreptul banale, tocmai de aceea nici nu ne gândim ce ne-am face fără ele. Din păcare, cei care le-au inventat nu s-au bucurat de aprecierea care li se cuvenea.

În cadrul unei expoziții ce a avut loc la Londra, intitulată „Eroii ascunşi – geniul din lucrurile de zi cu zi”, au fost sărbătorite 36 de invenții de care oamenii sunt în prezent dependenți și, cu toate acestea, nu conștientizează importanța lor, informează Mediafax.

Iată câteva dintre invenții:

Umeraşele – au fost inventate în 1904 de americanul Albert J Parkhouse, care a folosit o sârmă pentru a-şi atârna haina, din cauza cuierelor supraaglomerate de la serviciu.
Cârligele pentru rufe – au fost inventate de David M Smith în 1853.
Plasturii – au fost folosiţi pentru prima dată în 1920 pentru a repara penele de cauciuc la biciclete, dar Earle Dickson, un angajat Johnson&Johnson, a fost cel care le-a folosit pentru a acoperi tăieturile sau arsurile pe care soţia sa şi le făcea în timp ce gătea.
Cutiile pentru ouă – au fost inventate în 1911 de Joseph Coyle, un editor de ziar care a fost chemat să rezolve disputa dintre doi comercianţi locali de ouă şi proprietarul unui hotel, care se plângea că primea produsele  sparte în fiecare zi.
Pliculeţele de ceai- au fost inventate de americanul Thomas Sullivan şi comercializate pentru prima dată în 1904.
Folia protectoare cu bule de aer – a apărut în anii 1950 ca tapet nereuşit, apoi izolare pentru sere. După câţiva ani, a fost folosită de IBM ca protecţie pentru computerele livrate. În prezent există chiar o pagină  pe Facebook intitulată „Îmi place să pocnesc toate bulele de aer de pe folie”, care are peste 95.000 de fani.
Elasticul – a fost patentat de Stephen Perry în 1845. Serviciul Poştal Regal foloseşte în jur de 342 de milioane de elastice pe an pentru a lega scrisorile şi coletele.
Cutia de conserve – a fost produsă în 1810, la cererea lui Napoleon, de Nicolas Appert.

sursa libertatea.ro

Lasati un comentariu