Laureaţii Galei Hop 2011 pe scena Festivalului SPOT

• publicat la: 16 noiembrie 2011
Laureaţii Galei Hop 2011 pe scena Festivalului SPOT

Ieri,15 noiembrie,de la orele 18,00  am avut şansa de a urmări „pe viu”  prestaţiile câştigătorilor Galei Hop 2011.

Andrei Gherghe,absolvent al Universităţii de artă Tg Mureş,deţinătorul premiului pentru ” cel mai bun actor”, secţiunea individual, a interpretat „Preşul” de Ion Băieşu.

Monologul ,a început într-un ton jos şi a captat pe parcurs atenţia publicului care aştepta şi partea de comedie.Aplauzele au răsplătit de altfel prestaţia deosebită.

A urmat apoi monologul Dianei Croitoru,cea care şi-a adjudecat Premiul ŞTEFAN IORDACHE, marele premiu al Galei Tânărului Actor HOP 2011 de la Mangalia.

Diana Croitoru , absolventă a Universităţii „Spiru Haret” a interpretat „Versiunea Martei” după Karel Čapek.

Monologul „Versiunea Martei” este o poveste ce istoriseşte episodul biblic al întâlnirii dintre Maria, Marta şi Iisus, din perspectiva Martei, femeia care, prinsă în treburile casnice, nu are timp să asculte cuvântul „rabinului din Nazareth”, precum o face sora ei, Maria.

Deşi a evoluat ultima, Ştefania Dumitru,absolventă a Universităţii „Spiru Haret”, a câştigat inimile celor prezenţi .

Ştefania Dumitru a obţinut „Premiul pentru cea mai bună actriţă” în cadrul Galei HOP 2011,cu piesa „Paricidul” de Ion Sava,pe care a prezentat-o şi publicului careiean.

Naturaleţea cu care a abordat monologul ales,momentele de adevărată comedie,i-au adus aprecierea publicului care a răsplătit-o cu îndelungi apaluze.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu