Peste 500 de persoane din zona Careiului au beneficiat de analize gratuite

• publicat la: 29 noiembrie 2011
Peste 500 de persoane din zona Careiului au beneficiat de analize gratuite

Consiliul Judeţean Satu Mare şi Centrul de Diabet al Spitalului Judeţean, împreună cu Synevo România, Primăria şi Poliţia Locală Carei au derulat marţi, 29 noiembrie, a doua etapă a Studiului privind evaluarea riscului cardiovascular pe baza parametrilor metabolismului glucidic şi lipidic, a greutăţii şi a tensiunii arteriale a populaţiei din judeţul Satu Mare.

Acţiunea de evaluare a locuitorilor din zona Careiului, s-a desfăşurat în sala de sport din curtea Apaserv a municipiului Carei. Încă de la orele dimineţii, careienii au venit la sala de sport, răbdători, civilizaţi şi pregătiţi pentru efectuarea analizelor, iar la finalul programului peste 500 de persoane au fost examinate clinic de grupul medici de familie din Satu Mare şi de specialiştii laboratorului Synevo. Media de vârstă a celor evaluaţi a fost în jur de 50 de ani.

La finalul evaluării, fiecare persoană a primit o fişă cu datele examenului clinic, iar rezultatele analizelor din sânge, pe baza cărţii de identitate, pot fi ridicate de la fişierul Policlinicii Spitalului Municipal Carei.

Programul se adresează atât persoanelor asigurate cât şi celor neasigurate, iar conţinutul examinărilor medicale va intra la analiza factorilor de risc cardiovascular, pentru reducerea mortalităţii în judeţul Satu Mare. Acţiunea va continua pe 7 decembrie în oraşul Tăşnad  şi pe 12 decembrie în oraşul Negreşti Oaş.

Lasati un comentariu